Smoothie – 5 helppoa ja ravinteikasta smoothiereseptiä

Smoothie on ollut suosittu trendijuoma jo vuosikymmeniä. Monesti kuitenkin unohdetaan, että smoothie ei ole pelkkä virvoitusjuoma, vaan terveellinen ateria, jonka voi helposti valmistaa kotona tehosekoittimella.

Smoothie reseptejä hedelmistä ja marjoista löydät alta. Lue lisää jokaisesta reseptistä sekä sen valmistuksesta.

5 terveellistä smoothiereseptiä hedelmistä terveelliseen elämään, jotka on helppo tehdä kotona tehosekoittimella:

 1. Smoothie banaanista ja pinaatista – lue resepti
 2. Smoothie mansikasta ja kiwistä
 3. Smoothie aprikoosista ja vadelmasta
 4. Smoothie ananakselta ja Greippilohkosta
 5. Smoothie mangoista ja papajasta

5 energiapitoista smoothieta

 1. Pinaatti Smoothie
 2. Kaurasmoothie aamuun
 3. Greippi smoothie
 4. Banaani smoothie
 5. Mansikkasmoothie
 6. Proteiinismoothie reseptit – palaudu hyvin treeneistä
 7. Vihersmoothie – terveyttä vihanneksista

Voinko valmistaa smoothieni itse?

Smoothieiden valmistus on helppoa ja kotona tehosekoittimella voi helposti valmistaa erilaisia juomia. Smoothiet ovat hyviä ja herkullisia juomia, jotka sisältävät vitamiineja ja mineraaleja. Ne ovat myös hyviä kuidun lähteitä ja sisältävät antioksidantteja. Smoothiet voidaan valmistaa monella eri tavalla ja niistä voi nauttia missä tahansa. Smoothiet sopivat niin aamupalaksi kuin välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksi. Valitse mieluiset hedelmät ja sekoita ne tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Lisää halutessasi myös jogurttia, mehua tai vettä smoothien tiheyteen sopivaksi. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella nopeasti. Smoothiet säilyvät parhaiten kylmässä ja valmis smoothie kannattaa tarjoilla heti.

Mitä pitäisi huomioida valmistettaessa raikkaita ja terveellisiä smoothieita?

Smoothieiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa, ja ne ovat myös hyviä vaihtoehtoja terveellisille ja ravitseville aterioille. Smoothiet sisältävät usein runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä monipuolisen ravinnon kannalta. Terveellinen smoothie voidaan tehdä helposti kotona tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, jos tekee pienemmän erän.

Terveellisten smoothien valmistamisessa on tärkeää huomioida seuraavat asiat:

 1. Valitse raikkaita ja tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Hedelmien ja vihannesten tulisi olla mahdollisimman tuoreita, sillä ne sisältävät eniten vitamiineja ja ravintoaineita. Raikkaat hedelmät ja vihannekset ovat myös paljon makeampia kuin kuivatut.
 2. Kaada smoothieen vettä tai maitoa, jotta siitä ei tule liian paksua. Smoothiet sisältävät usein paljon kaloreita, joten runsas maku on varsin toivottavaa.
 3. Tarkista lisukkeiden ainesosien ravitsevuus ennen valmistamista. Hyvän smoothien on oltava raveinteikas, joten valitse raaka-aineet tarkasti.
 4. Valmista smoothie perinteiseen tapaan, jolloin siinä on kaikki ravintoaineet mahdollisimman hyvin tarjolla. Kahvi, hedelmämehu ja laktoosittomat maitotuotteet sopivat mainiosti smoothieille, mutta ne eivät välttämättä ole niin hyviä kaikille, joten mieti niiden käyttöä smoothiessa.

Miten valmistan smoothieni tehosekoittimen avulla?

Smoothieiden valmistaminen tehosekoittimen avulla on helppoa ja nopeaa. Lisää hedelmät ja mehu tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Voit myös lisätä jogurttia, kauramaitoa tai muita maitotuotteita smoothiesi täytteeksi. Smoothiet ovat täynnä vitamiineja, hivenaineita ja kuitua, ja ne ovat erinomainen tapa aloittaa päiväsi terveellisesti.

Mikä on paras tehosekoittimen voimakkuus juomaa tehdessä?

Tehosekoittimen voimakkuus riippuu siitä, minkälainen tehosekoitin sinulla on. Jos sinulla on laadukas tehosekoitin, niin siinä on vahvempi moottori ja komponentit ovat parempia. Tällöin voit tehdä isojakin juomia helposti ilman että laite rikkoutuu esimerkiksi jäitä murskatessa.

5 hyvää smoothiereseptiä hedelmistä terveelliseen elämään

Smoothieiden kuluttajat ovat yleensä hyvin voivia ja aktiivisia ihmisiä, jotka haluavat pitää itsestään huolta. Smoothiet ovat helppoja valmistaa kotona tehosekoittimessa, ja ne ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja.

5 terveellistä smoothiereseptiä hedelmistä:

 1. Mansikka-banaanismoothie:
  Mansikoita ja banaaneja voidaan sekoittaa tehosekoittimessa tasaisesti. Lisää 2-3 sentin pala inkivääriä juuri ennen mansikoita ja banaaneja tehosekoittimeen lisätäksesi voimakkuutta ja makua.
 2. Appelsiini-mustikka smoothie:
  Appelsiinit ja mustikat sopivat yhteen. Antaa hapokkuutta smoothieille, joten se (appelsiini) on erittäin hyödyllistä, kun ne on sekoitettu tehosekoittimeen tasaisesti.
 3. Banaani-viher smoothie:
  Tämä resepti sisältää banaaneja, papuja ja vihanneksia. Voit lisätä juuri sinulle mieluista makua kuten mintun tai sitruunan mehua, jotta tämän smoothien maku olisi parempi.
 4. Papu ja lime smoothie:
  Sama kuin edellinen resepti. Valitse vain juuri sinulle mieluisat papulajikkeet, joita haluat lisätä niihin!
 5. Broccoli-pomelo smoothie: Broccoli on yksi vihreistä superfoodsista. Sitruunalla ja brocolilla on erityisen hyvä yhdistelmä, joten se sopii myös tehosekoittimeen

Smoothie kulhossa

Smoothie bowls ovat nousseet viime vuosina erittäin suosituiksi. Ne ovat täynnä vitamiineja ja mikro- ja makroravintoaineita, ja ne ovat myös hyvin kauniita. Smoothie bowlit ovat helppoja valmistaa, ja ne sopivat mainiosti niin aamiaiseksi kuin välipalaksi tai jälkiruoaksi.

Mansikka ja mustikkasmoothie

Mansikkasmoothie on helppo ja nopea valmistaa kotona, ja se on myös terveellinen vaihtoehto. Tässä reseptissä voit käyttää tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita, jotka tekevät smoothiesta mehukkaan ja maukkaan. Smoothie sopii hyvin aamiaiseksi tai välipalaksi, ja se on myös erinomainen lisuke illalliselle. Lue kaikki mansikkasmoothiereseptit täältä.

Mustikka on myös helppo tapa tehdä smoothieita. Varsinkin kesällä saa luonnosta tuoreita mustikoita, joita voi käyttää suoraan smoothien tekemiseen tai muihin hyviin resepteihin. Lue mustikkasmoothien ohje täältä.

Smoothie voi olla hyvä aamupala tai jopa lounas, jos sen tekee proteiinipitoiseksi. Silloin kun juoma on täynnä kuituja ja ravinteita, se pitää nälkää pois pidemmän aikaa kuin hedelmäsmoothiet.

Lue ohjeet nälkää pitäviin smoothie-juomiin tästä.