mainos

Lasten painoindeksilaskuri

Yleensä lasten lihavuutta tai laihuutta ei mitata normaalilla painoindeksillä. Se ei nimittäin anna oikeaa tulosta, koska lasten kasvu on vielä kesken. Painoindeksi toimii parhaiten 18 – 65 –vuotiailla. Sitä nuoremmilla katsotaan kasvukäyrää ja mitataan lasten painon ja pituuden suhdetta ja sitä, että miten se on kehittynyt vuosien aikana. Lapsen käyrää verrataan myös muihin suomalaisiin samanikäisiin lapsiin, siitä selviää että onko lapsi keskikokoinen, keskivertoa pienempi vai keskivertoa suurempi. Lisäksi voidaan mitata tarvittaessa lapsen kehon rasvaprosentti esimerkiksi käsivarresta.

Toki voi käyttää lapsen painon arvioinnissa myös BMI painoindeksiä apuna, mutta siihen täytyy muistaa suhtautua varauksella. Se ei kerro lapsen painosta koko totuutta. Painoindeksi lasketaan: paino jaettuna pituus x pituus (m). Painoindeksit ovat erilaiset tytöille ja pojille ja miehille ja naisille. Poikien ja miesten kuuluu olla painavampia kuin tyttöjen ja naisten.

Katso painoindeksilaskurilla lapsen painoindeksi. Tähän painoindeksilaskuriin voit syöttää myös lapsen iän ja laskuri laskee erikaavalla painoindeksin lapsille iän ja sukupuolen mukaan. Luku on kuitenkin suuntaa antava, mutta parempi tapa kuin laskea perinteisellä painoindeksikaavalla, jossa ikää ja sukupuolta ei oteta mitenkään huomioon.

Nuorten ei kannata kuitenkaan liian tarkkaan tarkkailla painoindeksiä ja ajatella että ovat sen takia liian painavia. Jokaisella elämänvaiheessa ja tilanteissa voi indeksi vaihdella enemmänkin. Nämä laskukaavat ovat vain suuntaa antavia tuloksia ja omasta painosta ja terveydestä kannattaa aina keskustella terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa.

58 Responses

 1. Läski Says:

  Oon 12v
  40kg
  148cm
  Oon normaali:)

 2. Theläskimä Says:

  Oon 12v. 166 cm ja 59.9 ja oon ihan hirveen läski… ihan pari viikkoo sitte olin 58.5 ja sillon en syöny riisii, pastaa, kananmunaa, mitään herqqui, enkä mitää vehnä tai maitotuotteita. Enkä hedelmiä, niissäki sokeria joka turvottaa. Vettä väh. 1l päivässä, ainakin 2kilsan kävely lenkki. Alotin sen taas eilen mut oon syöny vehnätöntä leipää, oon jotenki iha turvonnu. Varmaan johtuu siit leivästä.

 3. Joku murrosikäne huolissaa Says:

  Eli oon 12v 143cm pitkä tyttö ja painan 39kg onko normaalia? Painan enemmän kuin poikaystäväni. Urheilen paljon koska minulla on harrastuksia 6 kertaa viikossa mutta silti noin paljon painoa. En ole anorektikko enkä haluiasikkaan mutta mikä olisi normaali paino?

 4. olenkoläskiaupua Says:

  Olen 11 vvvv ja 8 kk, painan 50,1 kg ja olen pitkä 163,5 cm. Kone sanoo minun olevan normaali painoinen. En itse kuitenkaan usko koneen olevan oikeassa, sillä olen niin läski ;(

 5. Pena Says:

  Olen 12 oon 157 pitkä painan 53kg
  Oonko ylipainoinen

 6. oon läski :( Says:

  Oon 13 ja painan 45-46kg ja must tuntuu et oon hirveen läski 🙁

 7. Olen lihava? Says:

  No siis en tiiä oonko lihava mun mielestä oon mut siis painan n.29,6kg ja oon 144cm pitkä oon siis 11v ja 5 kuukautta vanha

 8. forumdocabal.com Says:

  Flowers are supplied to Yogmaya temple and Khwaja Bakhtiyar
  Kaki.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.