mainos

Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen – Rogaine

Miehille tyypillinen hiustenlähtö tai hiusten harventuminen voi johtua monesta eri syystä. Useimmiten hiustenlähtöön vaikuttavat eniten perintötekijät niin miehillä kuin naisillakin. Myös hormoneista, sairauksista ja lääkkeistä johtuvat syyt voivat saada sinutkin kaljuuntumaan. Onko perinnölliselle hiustenlähdölle tehtävissä mitään ja minkälaisia lääkkeitä voi kokeilla?

Perinnöllinen kaljuuntuminen ja minoksidiili

Miestyyppinen kaljuuntuminen eli alopecia androgenetica on yleistä ja usein periytyvää. Tämä johtuu testosteroni-hormonin eli miessukuhormonin liikatuotannosta ja siten esiintyy useimmiten miehillä. Hiustenlähtö voi alkaa jo 20-vuotiaana ja jatkua vuosikausia.

Kaljuuntuminen voi alkaa hiusten etuosasta tai päälaelta ja kaljuuntumisaste vaihtelee yksilöittäin. Suurin osa 40-65 –vuotiaista miehistä onkin kaljuuntunut ainakin jonkun verran.

Minoksidiili eli Rogaine-niminen lääke on päänahkaan siveltävä liuos. Tämä ennaltaehkäisevä hoitomuoto auttaa pysäyttämään hiusten lähtöä ja joillakin jopa lisännyt hiustenkasvua kaljuuntuvalla osalla.

Perinnölliseen hiustenlähtöön Rogaine on hyvä vaihtoehto lääkkeeksi. Yleisesti apteekista ilman reseptiä saatava lääke maksaa n. 35 €/pullo tai kolmen pullon paketti 90 €.

Lääkettä voivat käyttää niin miehet kuin naisetkin ja tuote on tarkoitettu vain yli 18-vuotiaille.

Tuloksia hoidosta on nähtävissä vasta muutaman kuukauden jatkuvan päivittäisen käytön jälkeen. Minoksidiilia pitäisi siveltää kaksi kertaa päivässä suoraan hiuksista harventuneelle alueelle, jotta saadaan paras hoitotulos.

Hiukset kannattaa pestä kerran päivässä miedolla shampoolla. Levitä minoksidiili vasta shampoopesun jälkeen päänahkaan.

Yleiset haittavaikutukset lääkkeellä ovat kutiava ja herkkä päänahka. Jos ärsytys jatkuu, ota yhteyttä lääkäriisi.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.