Dieetit

Tällä sivulla on esiteltynä suosituimmat dieetit. Saat tietoa erilaisista dieeteistä ja niiden vaikutuksesta laihdutuksessa. Dieetti esittelyiden lisäksi saat lisätietoa kyseisestä dieetistä, kun menet dieetin kuvauksesta omalle dieettisivulle. Voit myös itse antaa vinkkejä omasta painonpudotuksesta ja siitä kuinka hyvin mikäkin dieetti on sinulla toiminut.

Sairaaladieetti

Sairaaladieetti on suosittu dieetti, joka perustuu siihen, että se nopeuttaa kehon aineenvaihduntaa ja lisää rasvan palamista. Sairaaladieetti kestään kaksi viikkoa ja sen aikana tulee syödä tarkasti ohjeen mukaan. Jokaiselle päivällä on oma ruokaohje aamiaiseen, lounaaseen ja päivälliseen. Sairaaladieetti on melko liha- ja kananmunapitoinen, joten se soveltuu niiden ystäville. Kahden viikon sairaaladieetin jälkeen olo on jopa 6 – 8 kiloa kevyempi.

Lentoemäntädieetti

Lentoemäntädieetti on hyvä dieetti sellaiselle, jonka tarvitsee pudottaa painoaan nopeasti. Lentoemäntädieetti kestää ainoastaan neljä päivää ja sen aikana paino putoaa noin kilon päivässä. Lentoemäntädieetissä on tarkat ruokaohjeet jokaiselle päivälle: aamiainen, lounas ja päivällinen ja niitä tulee noudattaa pilkulleen, jotta saavuttaa toivotut tulokset. Lentoemäntädieetti ei sovellu todella ylipainoisille ihmisille, vaan sellaisille joilla on muutamia liikakiloja.

Kaalisoppadieetti

Kaalisoppadieetissä valmistetaan suuri kattilallinen kaloritonta kaalikeittoa, jota sitten saa dieetin ajan syödä aivan vapaasti. Lisäksi joka päivälle on erikseen määrätyt ruoat, jotka saa syödä kaalikeiton lisäksi. Jonain päivänä voi syödä esimerkiksi hedelmiä niin paljon kuin haluaa tai kasviksia niin paljon kuin haluaa. Kaalisoppadieetti kestää viikon ja sen viikon jälkeen on noin 5 kiloa kevyempi. Sopii hyvin kaalikeiton ystäville, koska sitä voi syödä nälkäänsä rajattomasti. Kaalisoppadieetti laihdutus perustuu nesteen poistoon.

Atkinsin dieetti

Atkinsin dieetti on ehkä koko maailman suosituin dieetti. Sillä on kannattajansa, mutta myös vastustajansa. Atkinsin dieetti on eräänlainen elämäntapa, se alkaa intensiividieetillä ja sen jälkeen jatketaan syömistä ohjeiden mukaisesti. Atkinsin dieetissä vältetään hiilihydraattien syömistä ja niiden sijaan syödään paljon proteiineja ja rasvoja. Atkinsin dieetti perustuu siihen, että keho menee ketoosiin. Atkinsin dieetti on toiminut hyvin monilla todella ylipainoisilla ihmisillä, koska he pitävät rasvaisista ruoista, jotka Atkinsin dieetti sallii.

Zone-dieetti

Zone-dieetti on muotidieetti, johon ovat hurahtaneet monet julkkiksetkin. Se on vähän kuin Atkinsin dieetti, mutta ei yhtä raju. Zone-dieetti perustuu siihen, että keho menee lievään ketoosiin. Siinä syödään kaikenlaista ruokaa, ainoastaan hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen suhde merkitsee. Niitä tulee aina syödä niin, että niiden suhteet ovat 40:30:30. Näin keho pysyy oikeanlaisessa ”zonessa”.