Vihersmoothien terveellisyys

Vihersmoothie on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto aamiaiselle tai välipalalle. Se on helposti valmistettava ja sopii niin kasvissyöjille kuin lihansyöhille. Vihersmoothie sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja sekä antioksidantteja ja se auttaa sinua pysymään terveenä. Smoothie on myös hyvä maitotuotteiden korvike, jos et halua tai pysty syömään maitotuotteita.

Smoothie entsyymien määrä

Vihersmoothieiden valmistukseen käytetään tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, ja ne ovat erinomainen tapa lisätä ravintoaineiden, mineraalien ja antioksidanttien saantia. Yksi vihersmoothieiden tärkeimmistä hyödyistä on niiden runsas määrä entsyymejä.

Mineraalit ovat elintarvikkeita, joita tarvitaan kehon normaaliin toimintaan. Antioksidantit puolestaan auttavat ehkäisemään solujen hapettumista ja siten ennaltaehkäisevät tulehdusprosesseja. Vihersmoothiet ovatkin erinomainen tapa parantaa ravintoaineiden saantia sekä ehkäisten tulehdusta.

Entsyymit ovat välttämättömiä monelle eri toiminnoille, kuten ruoansulatusjärjestelmässä ja elimistön sisällä tapahtuvissa aineenvaihdunnassa ja myrkkyjen poissaolossa. Kun juot hedelmien tai vihannesten sekaista smoothieta pitkän aikaa, tuet terveytesi ja hyvinvointisi entsyymien avulla.

Vihreät smoothiet ovat entsyymien lähde ja elimistön terve molekyyliketjuun. Ne on tuotettu raaoista, käsittelemättömistä hedelmistä ja vihanneksista. Koska ne sisältävät runsaasti entsyymejä, voivat ne edistää ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa. Vihreät smoothiet voivat myös yrittäin auttaa kehon puhdistamisessa purkamalla epitelyymejä joissa on toksisia aineita.

Smoothieiden sisältö on tärkeä valinta niiden terveysvaikutusten kannalta. On tärkeää valita sellaisia smoothieita, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Smoothiet voidaan tehdä myös kasvispohjaisina, mikä tekee niistä vielä terveellisempiä. Smoothien sisällön tulisi aina olla laadukasta, jotta ne ovat hyviä ravintoarvoiltaan.

Vihersmoothien sisältö ja mitä siinä kannattaa käyttää 

Smoothielle on hyvä valita vihannes, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Esimerkiksi spinatissa on paljon rautaa, joka auttaa parantamaan hemoglobiinia. Kale sisältää myös runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa vahvistamaan immuniteettia. Chard on myös erinomainen vaihtoehto, koska se sisältää magnesiumia ja kaliumia. Magnesium auttaa lihaksia rentoutumaan ja kalium taas parantaa sydämen toimintaa.

Tämän lisäksi kannattaa lisätä myös marjoja ja hedelmiä. Näistä saat smoothieisiin makeutta ja kuitua, voit lisätä niiden joukkoon hedelmiä ja vihanneksia. Suosittuja  ja hyviä valintoja ovat banaanit, omenat, appelsiinit ja marjat.

Ennen kuin lisäät terveysvaikutuksia tehostavia ainesosia, kuten vitamiiini- tai proteiinijauhetta, on tärkeää aloittaa vihreillä kasviksilla ja sitten siirtyä muihin ainesosiin, kunnes löydät mieleisesi yhdistelmän!