5 parasta proteiinijuoma reseptiä ja proteiininlähdettä urheillessa

Tässä listataan parhaat proteiini-smoothie reseptit. Terveellisiä, sopivan makeita treenin jälkeen virkistämään sekä palautumaan treenistä. Treenaa mitä lajilla tahansa, niin lisäproteiinin hankkiminen proteiinijuomasta tulee halvemmaksi ja se on paras vaihtoehto treenatessa.

Hyviä proteiinijuoma reseptejä

Valmisproteiinipulverit ovat nykyään hyvin suosittuja urheilijoiden keskuudessa, ja niistä on tullut myös tavallisen kuntosalilaisen suosikki. Proteiinijuomat ovat nopea ja helpoin tapa saada lisää proteiinia, ja ne voivat auttaa lihasten kasvua ja vahvistumista.

Tässä on viisi proteiinijuoman reseptiä, jotka ovat helppoja valmistaa ja joista voit nauttia vaikka salilla ollessasi.

Proteiinismoothie resepti

Makea vaniljamaitoproteiini-juoma

Yhteen annokseen tarvitset:

  • 1 mitallinen vaniljaproteiinijauhetta
  • 3 dl maitoa
  • 1/4 tl vanilja uutetta

Sekoita kaikki ainekset blenderissä

Paras proteiinismoothie palautumiseen treenin jälkeen tai välipalaksi välipäivänä.

  1. Keitä kasviksia kuten kukkakaalia ja parsakaalia vedessä. Lisää ne sitten blenderiin
  2. Lisää joukkoon 1 – 2 dl maitoa tai vettä, sekä 1 teelusikka jauhettua kanelia
  3. Sekoita ainesosat tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi
  4. Kaada massa lasiin ja lisää halutessasi lusikallinen puhdasta hunajaa, sekä raastettua sitruunan kuorta

Tee nopea proteiinismoothie varttitunnissa treenin jälkeen:

1. Sekoita 1 dl maitoa 1 dl vettä, 2 mitallista Herbalife24 Rebuild Strength -jauhetta ja 1/2 tl suolaa tehosekoittimessa.

Kaada koko juoma lasiin tai nauti suoraan blenderistä.

Proteiinismoothie on väripilkku päivisin:

  • 1 dl maitoa
  • 1/2 banaania
  • 1/2 ananasta ja sekoita veteen.

Eli tukku kasviksia ja eläinproteiinia maidosta!

Mitä proteiinijuomat ovat?

Proteiinijuomat ovat loistavia juomia treenin jälkeen tai välipalaksi välipäivinä. Niillä on paljon hyötyjä, ja ne ovatkin yksi paras tapa auttaa kehoasi palautumaan treenin jälkeen. Proteiinijuomat sisältävät runsaasti proteiinia, joka on tärkeä aine lihasmassan kasvattamisessa ja lihasten vahvistamisessa. Lisäksi proteiini auttaa myös ehkäisemään lihasvaurioita, mikä tekee niistä erittäin hyödyllisiä treenaajille. Proteiinijuomat voivat myös auttaa vatsasi toimimaan paremmin ja nopeuttamaan aineenvaihduntaa.

Kuinka suuria määriä proteiinia tulisi ottaa treenatessa?

Proteiinin tarve riippuu treenin laadusta, iästä, tavoitteesta ja kokonaisvaltaisesta ravinnosta. Oikein suunnitellulla ravinnolla ja treenillä voit vaikuttaa lihasmassan määrään ja koostumukseen. Erityisen tärkeää on ottaa tarpeeksi proteiinia varsinkin silloin, kun tavoitteena on lihasmassan kasvattaminen.

Suurissa mittakaavaa tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, ettet tarvitse yli 0,8 grammaa per painokiloa päivittäin, vaikka moni urheilija syökin enemmän. Tarkkaa määrä ei kuitenkaan voida sanoa, sillä se riippuu paljon henkilökohtaisista tekijöistä

Onko proteiinijuoma parempi kuin rahka?

Mikäli sinulla on tavoitteena lihasmassan kasvattaminen, on proteiinijuoma paras vaihtoehto palautumiseen treenin jälkeen. Proteiinijuomassa on runsaasti mikrokuituja ja välipäivän aikana se auttaa myös rasvanpolttoa. Lisäksi se sisältää usein vitamiineja ja mineraaleja, joita keho tarvitsee palautuakseen treenistä. Rahka taas on hyvä vaihtoehto välipalana, sillä se sisältää runsaasti kuitua ja proteiinia. Kuitenkin rahka ei ole yhtä tehokas kuin proteiinijuoma palautumisen nopeuttamisessa treenin jälkeen.

Mistä ruuasta saa proteiinia tukemaan treenistä palautumiseen ja nopeuttamaan lihaskasvua?

Ruokavalion tulee sisältää runsaasti proteiinia, sillä se on lihasten rakennusaine. Proteiinin tarve on suurimmillaan treenin jälkeen. Treenatessa lihakset käyttävät enemmän energiaa, ja ne tarvitsevat tehonsa palauttamiseksi myös enemmän ravintoa. Paras aika proteiinin saannille on heti treenin jälkeen, sillä silloin lihakset ovat aktiivisimmillaan ravintoaineiden imeytymisessä.

Prosesoidut elintarvikkeet eivät ole hyviä proteiinin lähteitä, sillä niistå ei yleenså ole saatavilla kaikkia tarvittavia aminohappoja. Parhaita proteiiniankaruokamuotoja ovatkin vapaana my ytävät suikalat, avokado ja kana.

Saako kasviksista proteiinia?

Kasvikset sisältävät runsaasti erilaisia proteiineja, joista ihmiskeho voi saada hyötyä treenin jälkeen tai välipäivinä. Kasvikset ovat myös täynnä muita ravintoaineita, kuten vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, joita kaikki tarvitsemme hyvän elämän ylläpitämiseksi. Proteiinien lisäksi kasviksista saadut ravintoaineet auttavat parantamaan elimistön vastustuskykyä ja auttavat siten myös palautumisessa. Lisäksi kasviksilla on usein alhaisempi energiatarve, mikä tekee niistä hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi välipalaksi.

Lihan ja kasviksien aminohapot

Aminohapot ovat proteiinin rakennuspalikoita. Etenkin leusiini, isoleusiini ja valiini ovat tärkeitä lihaksen kasvua tukemassa. Tavallisesti aminohapoista valmistetaan proteiinijauheita, joita käytetään treenien jälkeisen palautumisen tai välipalana välipäivinä. Kasvisten aminohapot ovat myös hyviä, mutta ne sisältävät usein vähemmän leusiinia ja isoleusiinia kuin lihan aminohapot.

Erityisesti treenien jälkeinen palautumisprosessi on tärkeää, ja siksi on hyvä saada tarpeeksi proteiinia. Proteiini auttaa lihaksia kasvamaan ja palautumaan tehokkaast i, joten proteiinijauheita pitäisi muistaa välipaloida treenien jälkeen. Kunhan et kuitenkaan anna kaiken mömmön valuvat ohi veristä kaularuuveja! Erityisesti leusiini ja isoleusiini lihaksissa lähtee nopeasti alas. Treenin jälkeinen palautuminen nopeutuu nollasta 80 %:ssa potilailla silloin kun 1-1,5 grammaa aminohappoa otettiin mehuun sekoitettuna