Helppo mustikkasmoothie ohje ja muita hyviä reseptejä mustikasta

Mustikka on monien suosikkimarja ja se on myös terveellinen lisäys ruokavalioon. Tässä artikkelissa esitellään helppoa mustikkasmoothie-reseptiä, joka sopii erinomaisesti aamupalaksi tai välipalaksi. Lisäksi tarjoamme muutamia muita vinkkejä mustikan käyttöön ja annamme ideoita herkullisiin resepteihin, joista voit nauttia ympäri vuoden!

Mustikkasmoothie vegaani

Smoothiet ovat nopea ja terveellinen vaihtoeväs päivittäiseen ruokaan. Smoothie on täynnä vitamiineja ja antioksidantteja, ja se on myös vegaaninen. Smoothien tekeminen on helppoa, ja niistä voi nauttia missä tahansa. Alla on ohje yhden yksinkertaisimmista smoothieista, mustikkasmoothiesta.

Tarvikkeet:

1 dl tuoreita mustikoita

3/4 dl soijamaitoa tai vettä

1/2 dl jogurttia (soija-, kaura- tai kasvismaito)

1 banaani

Ohje:

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nauti heti smoothien valmistuttua!

Chia mustikkasmoothie

Mustikkasmoothie on helppo valmistaa ja se on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita. Chia-siemenet ovat erinomainen lisä smoothieen, koska ne sisältävät paljon ravintoarvoja ja auttavat nopeuttamaan aineenvaihduntaa.

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jos mustikat ovat kovia, lisää ne ensin joukkoon vettä, jotta ne pehmenevät. Lisää maun mukaan hunajaa tai marjoja smoothien makeuttamiseksi. Nauti heti tai pakasta jokaisen annoksen yksitellen talven varalle!

Mustikkasmoothie ilman jogurttia

Tämän ohjeen avulla valmistat herkullisen mustikkasmoothien ilman jogurttia. Ainekset:

1 dl mustikoita (tuoreita tai pakasteina)

1/2 dl maitoa tai vettä

1/2 bananin (kuorittuna ja paloiteltuna)

1 tl hunajaa (valinnainen) Lisäksi tarvitset:
– blenderin tai tehosekoittimen
– laseja smoothien nauttimiseen Valmistusohje: 1. Laita kaikki ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen. 2. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. 3. Kaada smoothie lasille ja nauti heti!

Mitä on mustikkasmoothie?

Mustikkasmoothieta voidaan valmistaa useilla eri tavoilla, mutta yksi helpoimmista on sekoittaa mustikoita ja jogurttia tasaiseksi. Tämän perusohjeen voi sitten muunnella makusi mukaan lisäämällä esimerkiksi hunajaa tai marjoja. Mustikkasmoothie on herkullinen ja ravitseva välipala tai aamupala, ja se sopii hyvin myös kasvisruokavaliosta nauttiville.

Mustikkasmoothien hyödyt

Mustikkasmoothieiden hyödyt ovat sen lukuisat terveysvaikutukset. Mustikka on täynnä vitamiineja ja antioksidantteja, jotka ovat hyviä sekä keholle että iholle. Vitamiinien ja antioksidanttien lisäksi mustikalla on myös runsaasti kuitua, joka auttaa pidättämään vatsan kauniina ja terveenä. Kuitunsa ansiosta mustikka auttaa myös torjumaan ummetusta ja parantamaan suoliston toimintaa.

Mustikkasmoothieiden valmistusohjeet

Mustikkasmoothieiden valmistusohjeet:

1. Sekoita mustikat, maitojuoma ja jääpalojen kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi.

2. Kaada smoothie laseihin ja nauti!

Muut mustikkareseptit

Mustikkasmoothie on helppo valmistaa ja se sopii hyvin myös välipalaksi tai pienen nälkäisenä makeanhimoon. Mustikka on kuitenkin myös maukas ja terveellinen lisuke moniin erilaisiin ruokiin, niin arkisiin kuin juhliinkin. Katso alta muutamia reseptejä, miten mustikkaa voi hyödyntää.

-Lisää mustikoita jogurtin tai smoothien sekaan
-Mausta salaatti valkosipulilla, oliiviöljyllä ja mustikoilla
-Tee mustikkapiirakka tai -torttu
-Kokeile mustikkahilloa vaikkapa pannukakun tai pancakesien kanssa

Katso myös ohjeet mansikkasmoothien tekemiseen ja nauti Suomen kesän marjoista uudella tavalla.