Smoothie bowl ohje – syö smoothie lusikalla kulhosta

smoothie kulhossa - smoothie bowl resepti
Smoothien voi valmistaa myös kulhoon

Smoothie bowlit ovat yksi parhaista ja terveellisimmistä tapoja nauttia välipalaa! Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet smoothie bowlin valmistamiseen sekä kerromme, miten voit syödä smoothien lusikalla kulhosta. Lue lisää ja aloita smoothien nauttiminen tavalla, joka on vieläkin herkullisempi ja terveellisempi!

Mitä ovat smoothie bowlit?

Smoothie bowlit ovat kasvis- tai hedelmämusliin tai puuroon lisättynä paksua smoothieta. Smoothie bowlit ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto aamiaiselle, lounaalle tai välipalalle. Ne ovat myös hyvä tapa käyttää ylijääneitä hedelmiä ja vihanneksia.

Miten valmistella smoothie bowl?

Aloita valmistelu tekemällä smoothie. Sekoita kaikki ainesosat blenderissä tasaiseksi. Lusikoi smoothie kulhoon ja lisää halutessasi toppings.

Smoothie bowl -resepti

 1. Valmista smoothie tavallisella blenderillä.
 2. Kaada smoothie kulhoon ja lisää halutessasi koristeeksi esimerkiksi hedelmiä, pähkinöitä tai granolaa.
 3. Nauti lusikalla!

Mitkä ovat parhaat smoothie bowlit ainesosat?

Smoothie bowlit ovat täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, ja ne ovat erinomainen tapa aloittaa päivä tai nauttia välipalana. Smoothie ainesosat ovat yksinkertaisia, ja useimmat niistä löytyvät jo keittiöstäsi. Tässä on muutamia suosituksia parhaiden smoothie ainesosien valitsemiseksi:

 1. Hedelmät: Smoothie bowleihin sopivat hyvin kaikenlaiset hedelmät, kuten mango, banaani, ananas, kiivi ja mansikka. Hedelmien lisäksi voit kokeilla myös marjoja, kuten mustikoita, vadelmia tai viinirypäleitä. Sekoita hedelmiä ja marjoja maun mukaan ja kokeile erilaisia ??sekoituksia!
 2. Jogurtti tai maitojuoma: Jogurtti tai maitojuoma antavat smoothielle kermaisen koostumuksen ja auttavat siten pitk

Kuinka täyttää ja koristella smoothie bowl?

Smoothie bowlin täyttämiseen ja koristeluun tarvitset:

 • 1/2 cup (120 ml) tuoretta tai pakastettua hedelmää
 • 1/4 cup (60 ml) jogurttia tai maitoa
 • 1/2 cup (120 ml) smoothiepohjaa (esim. mehu, vetti, mantelimaito jne.)
 • 1 rkl hunajaa tai muuta makeutusaineena käytettävää nestettä
 • 1/4 tsp. suolaa
 1. Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä. Lisää halutessasi lisäaineita, kuten pakastettua banaania, terveellisiä öljyjä tai proteiinijauhoja.
 2. Kaada seos lusikalla kulhoon ja asettele pinnalle halutessasi esimerkiksi hedelmiä, granolaa, paholaisen siemeniöitä tai muita vastaavia herkkuja.