mainos

Zumba – uusi huippusuosittu liikuntalaji

Zumba on uusi ja huippusuosion saavuttanut liikuntalaji, joka on valloittanut jo satojen ja tuhansien suomalaisten sydämen. Zumba on niin hauskaa, että sitä harrastaessa aivan unohtaa liikkuvansa rankasti ja kuluttavansa sadoittain kaloreja. Zumban ideana on se, että liikkeet ovat helppoja ja se tuottaa iloa ja mielihyvää. Zumba tunnin jälkeen olo on energinen ja arjen murheet ovat unohtuneet. Zumbassa liikutaan sekä latinalaisen musiikin että kansainvälisen musiikin tahdissa. Zumba on yhdistelmä erilaisia tanssityylejä ympäri maailmaa.

Zumba hyödyntää aerobicistä hyväksi havaittuja tapoja kuntoilla ja niihin liitetään tanssin ilo. Erityisesti intervalliharjoittelun on tutkittu kuluttavan eniten kaloreja ja olevan rasvanpolton kannalta tehokkainta ja siitä syystä sitä hyödynnetään zumbassa. Nopeita tanssikuvioita yhdistetään hitaisiin tanssikuvioihin ja näin saadaan paras hyöty irti. Zumbaa voi aloittaa harrastamaan niin aivan aloittelija kuin tottunutkin kuntoilija. Ja kun kerran käy zumba-tunnilla, niin sinne varmasti palaa uudelleen ja uudelleen.

Zumba liikuntalajina juontaa juurensa Kolumbiaan, jossa henkilö nimeltä Beto Perez keksi sen aivan vahingossa 1990-luvulla. Hän oli aerobicohjaaja, joka kerran ennen tuntinsa alkua oli unohtanut aerobic-musiikkinsa kotiin. Hänen oli pakko pitää tuntinsa hyödyntäen musiikkia, jota hänellä oli tapana kuunnella autossaan. Hän piti loistavan aerobic-tunnin ja siitä tuli sen kuntokeskuksen suosituin tunti. Vuonna 1999 hän toi zumban myös USA:an, josta se on levinnyt ympäri maailmaa ja jatkaa yhä leviämistään.

Zumbaa voi harrastaa nykyään jo useissa kuntokeskuksissa ympäri Suomen. Laji jatkaa voittokulkuaan ja lisää harrastajia tulee jatkuvasti.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.