mainos

Vinkkejä terveelliseen ruokavalioon

Terveellinen ruokavalio on tärkeää, sen taitaa tietää jokainen. Mutta tietääkö jokainen, että millainen on terveellinen ruokavalio? Seuraavassa on muutamia vinkkejä terveellisestä ruokavaliosta. Nämä vinkit kannattaa ottaa käyttöön ja muuttaa omaa ruokavaliotaan hieman terveellisempään suuntaan.

VESI: Vettä täytyisi juoda ainakin 8 lasillista päivästä. Tämä jää monella ihmisellä vajaaksi. Veden juonti vähentää halua juoda makeita ja sokerisia juomia ja lisäksi se lisää kylläisyyden tunnetta, jolloin ei tule syötyä epäterveellisiä välipaloja.

TUOREET RAAKA-AINEET: Kannattaa suosia tuoreita raaka-aineita, sillä ne sisältävät paljon vitamiineja ja kivennäisaineita ja samalla mahdollisimman vähän säilöntäaineita. Valmiissa ja puolivalmiissa ruoissa on yllättävän paljon piilokaloreja ja turhaa energiaa, puhumattakaan haitallisista E-lisäaineista.

VIHANNEKSET: Suosi vihanneksia ja hedelmiä. Tuoreita vihanneksia tulisi syödä vähintään viisi kourallista päivässä, jotta päivittäinen vitamiinitarve täyttyisi. Tämä ehto täyttyy hyvin helposti, kunhan muistaa ajatella asiaa päivittäin.

LAUTASMALLI: Hyödynnä lautasmallia! Eli aterioidessasi laita puolet lautasestasi täyteen kasviksia, neljäsosa lihaa tai kalaa ja neljäsosa pastaa, riisiä tai perunaa.

HYÖDYLLISET RASVAT: Rasvoja on muistettava syödä vähintään kaksi t-lusikallista päivässä. Rasvat auttavat soluja voimaan hyvin ja näin koko ihminen voi hyvin. Useat laihduttajat tekevät virheen jättäessään rasvat kokonaan pois pelätessään niiden kaloreja. Se on suuri virhe oman kehon hyvinvoinnin kannalta.

VÄLTÄ ROSKARUOKAA JA ALKOHOLIA: Roskaruoka sisältää paljon terveydelle haitallisia aineita. Alkoholi puolestaan sisältää yllättävän paljon energiaa. Välttämällä näitä kahta asiaa kokonaan tai ainakin minimoimalla ne tekee omalle terveydelleen palveluksen.

Jos tarvitset luontaistuotteita oman terveellisen ruokavaliosi lisäksi, niin ne saa edullisimmin tilattua netistä.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.