mainos

Vedessäkin voi nyt zumbata

Ensin meille suomalaisille tuli huima zumbavillitys. Kaikki Suomen kuntokeskuksen pursuavat zumbaajia ja tunneille jonotetaan. Tämä tanssillinen kuntoliikunta on ollut niin suosittua, että kaikki halukkaat eivät edes mahdu tunneille mukaan. Zumba on hurmannut monet jumppaajat ja zumbahysteria on irti! Jokainen kuntokeskus haluaa tarjota zumbatunteja ja osaavia ohjaajia ei löydy riittävästi.

Nyt kaikkein uusimpana harrastuksena Suomeenkin on tullut vesizumba eli aquazumba. Näitä tunteja on jo Suomessa muutamissa paikoissa tarjolla. Zumba tapahtuu siis vedessä, vedessä liikutaan tanssillisesti ohjaajan ohjaamana. Musiikki on tuttua salsaa ja reggaeta niin kuin tavallisessa zumbassakin, mutta tanssiminen hieman hitaampaa, koska vedestä tulee niin kova vastus. Tuleekohan vesizumbastakin samanlainen menestystarina kuin tavallisesta zumbasta? Hydrobicillä eli vesiaerobicilla on ainakin jo vakiintuneet kannattajansa, joten voi hyvin olla että hydrobiccaajat ainakin alkavat suosia aquazumbaa.

Aquazumba on siitä mielenkiintoista, että vedessä voi zumbata omaan tyyliinsä helpommin kuin peilin edessä ja samalla vesi tarjoaa enemmän vastusta kuin mitä tavallisessa zumbassa on. Lisäksi harrastuksena se sopii myös niille joilla on ylipainoa tai esimerkiksi nivelvaivoja.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.