mainos

Unohda työasiat jo kotimatkalla ja nauti kotiintulostasi

Kun on tehnyt työpäivänsä ja on aika lähteä kotiin työpaikalta, niin kannattaa jo matkalla virittäytyä ulos työkuvioista. Näin ilta sujuu mukavammin esimerkiksi perheen parissa ja työasioista on turha stressata enää kotiin päästyään. Jos pystyy unohtamaan työasiat illaksi, niin se on paras asia mitä voi tehdä oman hyvinvointinsa eteen. On olemassa muun muassa kaksi näppärää tapaa, joilla pystyy jättämään työpaikan asiat pois mielestään ja rentoutua kotiin tulemiseen.

Ensimmäinen tapa on se, että lähtee ulos luontoon. Jos on mahdollista, niin olisi ihanteellista päästä metsään, rantaan, niitylle tai puistoon ja istua vain jossain paikallaan muutaman minuutin ajan. Kuunnella luonnon ääniä ja hengitellä muutaman kerran sisään ja ulos oikein voimakkaasti. Jos tämä ei ole mahdollista ja asuu kaupungissa sekä kulkee työmatkat julkisilla kulkuvälineillä, niin saman asian ajaa varmasti se, että pysähtyy istumaan kodin ulkorappusille ja hengittelee siinä suurimmat höyryt pois ennen kuin avaa kotioven.

Toinen tapa on tehdä kotimatkalla aktiivinen mielikuvaharjoitus, jossa sulkee mielestään pois jonkin ahdistavan työasian. Se voi olla vaikkapa jokin stressaava työtehtävä tai vaikka työkaverin ilkeä kommentti. Silloin täytyy aktiivisesti ajatella sitä stressaavaa asiaa ja yrittää erottaa tunteet siitä asiasta. Kun on tehnyt näin sille tilanteelle, niin sitten tulee ajatella, että laittaa sen ikävän asian säkkiin. Sitten kuvittelee sulkevansa säkin tiukalla solmulla ja heittävänsä sen kauas pois. Näin mieli on puhdistunut siitä ikävästä asiasta ja kotiin voi astua puhtain mielin ja palata siihen ikävään asiaan vasta seuraavana päivänä saavuttuaan takaisin työpaikalle.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.