mainos

Paasto ohjeet – Paastoaminen

Monet ihmiset paastoavat muutaman kerran vuodessa puhdistaakseen elimistönsä. Paasto saattaa myös joillekin ihmisille olla terveellisemmän elämän alku. Keho halutaan puhdistaa kokonaan, jonka jälkeen ruokatottumukset voi aloittaa ikään kuin puhtaalta pöydältä. Useat kokevat, että paaston jälkeen olo on keventynyt ja mieli virkeämpi. Usein paino on myös pudonnut muutaman kilon, joka tukee varsinkin laihdutuksen alkua. Paastoon täytyy perehtyä huolellisesti ennen paastoamisen alkua, jotta paaston pystyy toteuttamaan turvallisesti. Vesipaasto on ehdottomasti kiellettyä!

Paasto sopii aivan kenelle tahansa terveelle aikuiselle. Jos paastoaa ensimmäisen kerran, niin viikon paasto on ehdoton maksimi. Paasto toimii siten, että kun ihminen ei syö, niin keho alkaa polttaa toisarvoisia ainesosia kehosta. Eli ylimääräisiä rasvoja, proteiinikertymiä sekä vanhentuneita soluja. Jos paastoa jatkaisi yli viikon, olisi se haitallista, sillä silloin lihakset alkaisivat heiketä paaston seurauksena. Paaston aikana ei kannata treenata, vaan silloin lihasten täytyy antaa levätä.

Paasto-ohjeet

Ennen paaston aloittamista tulee ruokavaliotaan keventää noin viikon ajan. Kannattaa jättää ruokavaliostaan pois liha, rasvat ja sokerit. Viikkoa ennen paastoa täytyy myös lopettaa tupakointi sekä mahdollinen kahvin ja alkoholin juonti. Paaston jälkeen täytyy normaaliin ruokaan totutella pikkuhiljaa, ettei elimistö joudu shokkitilaan. Ensimmäisinä päivinä paaston jälkeen kannattaa syödä aivan pieniä annoksia marjoja, hedelmiä sekä kasviksia. Jos pystyy valitsemaan paastonsa ajankohdan, niin se kannattaa toteuttaa lomalla, sillä rankkaan työntekoon ei välttämättä jää voimia. Paastossa ihminen myös palelee kovasti, joten paastoaminen on miellyttävintä kesäkuumalla. Paasto täytyy aloittaa suolihuuhtelulla, muuten paastoaminen voi olla jopa haitallista. Mehupaastojuomiksi sopivat tuoremehut, jotka eivät sisällä sokereja eivätkä lisäaineita. Luontaistuotekaupoissa on myös myynnissä erityisiä paastopaketteja, joissa tarvittavat mehut sekä suolihuuhteluvälineet ovat valmiina. Joka päivä täytyy mehujen lisäksi muistaa juoda paljon vettä, suositus on noin 1,5 litraa. Mehun ja veden lisäksi voi juoda yrttiteetä.

Paastoaminen on erityisen suosittua keväällä, jolloin talven uuvuttama keho halutaan ikään kuin herättää henkiin. Myös mieli piristyy paaston myötä.

 

2 Responses

  1. Paastosta potkua laihdutukseen | Laihdutus ja Terveys Says:

    […] Paasto soveltuu kaikille terveille aikuisille. Jos paastoaa ensimmäisen kerran, niin suositeltavinta on pitää ainoastaan viikon mittainen paasto. Jos imettää, on raskaana tai verenpaine on alhainen, niin paastoa ei suositella. […]

  2. Piia Says:

    paasttoamista voi tapahtua huomaamatta, esimerkiksi jos ruoka ei maistu ja ei ole näläntunnetta. voi johtua sairaudesta tms

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.