mainos

Liikunta laihdutuksen tukena

Painonpudottajien kannattaa hyödyntää liikuntaa. Kun liikkuu, niin painonpudotus tehostuu ja siitä saa kaiken lisäksi myös hyvän mielen. Jokaiselle löytyy varmasti se itselleen mieluinen urheilulaji. Jos on ollut sohvaperuna koko ikänsä, niin kannattaa aloittaa jostain kevyestä lajista. Näin into ei pääse lopahtamaan heti alkuunsa. Sauvakävely esimerkiksi soveltuu kaikenlaisille ihmisille ja lisäksi se on tehokasta kalorien kulutuksen kannalta sekä kunnon kohottamisen kannalta.

Arkiliikunta

Arkiliikuntaa kannattaa myös hyödyntää. Eli kannattaa liikkua aina kun pystyy. Askelmittari on hyvä apuväline arkiliikunnan lisäämiseen. Se kannustaa liikkumaan ja itselleen voi asettaa tavoitteeksi liikkua aina muutaman askeleen enemmän kuin edellisenä päivänä.

Aerobinen liikunta

Aerobinen liikunta polttaa kaikista parhaiten kaloreja ja näin se edesauttaa laihtumista. Aerobinen liikunta, on sellaista, joka hieman hengästyttää, mutta pystyy kuitenkin vielä puhumaan. Jos ei tunnista kunnolla aerobisen ja anaerobisen liikunnan eroja, niin kannattaa hankkia sykemittari. Tällöin mittarista voi aina tarkistaa, että oma syke pysyy aerobisella puolella. Tällaisia lajeja ovat pyöräily, juoksu, sauvakävely, tanssi, aerobic eri muodoissaan ym.

Lihaskuntoliikunta

Lihaskuntoliikunta puolestaan on sellaista, mikä kiinteyttää vartaloa. Siinä lihakset vahvistuvat ja kehittyvät. Kuntosaliharjoittelu on hyvä laji aloittelijalle, sillä kuntosalilta saa asiantuntevaa ohjausta, jotta voi tehdä liikkeet oikein.

Laihduttajan kannattaa yhdistää näitä kaikkia liikuntamuotoja, niin lopputulos on paras mahdollinen. Esimerkiksi niin, että harrastaa kaksi kertaa viikossa aerobista liikuntaa ja kerran lihaskuntoliikuntaa. Jos aikaa vielä jää kuntoilulle, niin neljänneksi olisi suositeltavaa ottaa jokin kehonhuoltoliikuntamuoto, esimerkiksi pilates tai jooga.

Esimerkkejä eri liikuntalajien kalorien kulutuksesta

Esimerkiksi 70-kiloinen nainen kuluttaa seuraavia lajeja 30 min harrastaessaan seuraavat kilokalorimäärät:

aerobic-kevyt: 210 kcal

aerobic-raskas: 450 kcal

kävely- hidas: 90 kcal

kävely-keskinopea: 120 kcal

kävely-nopea: 210 kcal

siivous: 120 kcal

uinti: 300 kcal

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.