mainos

Kromia makeannälkään

Kromi on ihmiselle välttämätön hivenaine, jota suomalaiset jostain syystä saavat suosituksiin nähden aivan liian vähän. Kromia tulisi saada päivittäin 50 – 200 mikrogrammaa, suomalaiset kuitenkin saavat kromia päivittäin ainoastaan alle 30 mg. Monia tutkimuksia on tehty ja mietitty, että vaikuttaako tämä osaltaan suomalaisten lihavuuteen ja diabetekseen. Kromia käytetään nykyisin avuksi laihduttamisessa ja diabeteksen hoidossa.

Kromi on kivennäisaine, jota ihmisen elimistö käyttää glukoosin pilkkomiseen eli sokerin polttamiseen. Sokeri muuttuu energiaksi ja tästä syystä kromin on tutkittu vähentävän makeannälkää.  Kromi estää verensokerin heilahtelut ja siitä syystä silloin kun kromia on elimistössä, niin ei hurja makeannälkä pääse yllättämään. Yleensä ihmisillä on niin, että kun verensokeri laskee liian alas, niin ihmiselle tulee nälän ja makeanhimon tunne. Kromi vaikuttaa molempiin, sekä insuliiniherkkyyteen että glukoosinsietokykyyn. Insuliini osallistuu elimistössä aineenvaihdunnan säätelyyn ja kromi siis vaikuttaa myös tähän.

Pahimpia kromin puutoksen oireita ovat velttous, keskittymisvaikeudet ja huonontunut glukoositoleranssi.

Elimistö itse ei pysty tuottamaan kivennäisaineita, joten kromin saanti on tärkeää kaikille ihmisille ja erityisesti laihduttajille, joiden kompastuskivenä on kova makeannälkä. Kromia saa hyvin maksaruoista, ruisleivästä ja täysviljatuotteista. Vähän kromia on perunassa, omenassa ja paprikassa. Kromi on suosittu ravintolisä ja hyvä vaihtoehto on nauttia päivittäin BioPro –ravintolisää. Se sisältää kromin lisäksi sinkkiä sekä 8 eri B-vitamiinia. Se on täydellinen kapseli kaikille, jotka kamppailevat jatkuvan makeannälän kanssa, joiden iho, hiuksen ja kynnet ovat huonossa kunnossa tai jotka muuten vain kaipaavat lisäenergiaa elämäänsä.

Kokeile nyt BioPro-ravintolisää!

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.