mainos

Kiinteytysvinkkejä – kiinteytys ja laihdutus

Kaikki laihduttajat haluavat samalla kiinteytyä. Kukaan ei takuulla sano kiinteytymiselle, että ”ei kiitos!”. Kiinteytymistä on aika vaikeata määritellä, mutta yleensä siitä puhuttaessa tarkoitetaan sitä, että kehon rasvamäärän pienentyessä lihasmassa kasvaa tai säilyy entisellään. Selluliitti on monelle se asia, josta halutaan eroon, kun halutaan kiinteyttää kehoa. Selluliitti on muhkuraista appelsiini-ihoa ja se on erittäin yleistä naisilla.

Kiinteää vartaloa ei voi saada nopeasti, eikä minkäänlaisilla poppaskonsteilla. Kiinteytyminen, samoin kun laihtuminenkin, on kovan työn tulosta. Jos pelkää liikuntaa, niin ei voi kiinteytyä. Kiinteytyminen vaatii liikuntaa! Pelkästään syömällä vähän ja oikein ei tähän tavoitteeseen voi päästä. Liikunta on otettava osaksi elämää ja siitä täytyy tulla harrastus, jota tekee useita kertoja viikossa. Tavoitteeseen pääsy edellyttää liikkumista vähintään 3-4 kertaa viikossa.

Jos on laihduttanut pelkästään ruokavaliomuutoksilla, niin luultavasti on tuhonnut lihasmassaa. Mitä nopeammin on laihduttanut pelkällä syömisellä, niin sitä enemmän on lihasta tuhoutunut. Proteiinit ovat kiinteyttäjälle kaikista tärkeintä ravintoa, sillä ne vaikuttavat suoraan lihaksiin. Liikunta ei saa olla pelkästään aerobista liikuntaa, vaan mukana täytyy olla lihaksiakin kuormittavaa liikuntaa.

Kannattaa pyytää asiantuntijaa tekemään itselleen kunto-ohjelma, jossa voidaan painottaa juuri omia ongelmakohtiaan. Noudattamalla tällaista ohjelmaa tietää tekevänsä oikein ja tietää sen, että jos jatkaa säännöllisesti ohjeiden mukaan, niin tavoitteeseensa pääsee vääjäämättä. Kunto-ohjelman täytyy sisältää hieman aerobista liikuntaa, lihasvoimaa vahvistavia harjoitteita sekä kehoa notkistavia harjoitteita. Näin tuloksena tulee hyvävointinen ihminen ja kiinteä vartalo.

Kiinteyttävä ruokavalio on sellainen, että ruoasta saatava energiamäärä ja ravintoainesuhteet tukevat sitä, että olo on kylläinen ja energinen, mutta liikaa kaloreja ei saa tulla. Hyvä kiinteyttävä ruokavalio lisää aineenvaihduntaa siten, että liika rasva palaa elimistöstä ja lihakset pääsevät esille.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.