mainos

Kiinteytys ruokavalio

Kun haluaa kehonsa kiinteytyvän, niin ruokavalion merkitys on suuri. Pelkkä liikunta ei riitä, jos ruokavalio ei ole kunnossa. On sanottu, että ruokavalion merkitys kiinteytyksessä on 80 % ja liikunnan merkitys on 20 %.

Ensimmäisenä kannattaa jättää ruokavaliostaan kaikki ylimääräiset pois. Ei siis mitään turhia naposteluja. Aamupala on päivän tärkein ateria ja sen lisäksi kannattaa syödä kaksi lämmintä ateriaa. Lisäksi voi syödä välipaloja, jotka ovat terveellisiä. Erityisesti sokeri ja vaalea vehnä ovat haitallisia keholle, joten ne kannattaa vaihtaa täysjyväviljaan ja hedelmiin ja marjoihin. Kannattaa valmistaa ruokansa aina itse, jotta ei saa haitallisia transrasvoja, jotka varastoituvat elimistöön. Vähärasvaisia liha-, kala- ja maitotaloustuotteita kannattaa suosia. Esimerkiksi raejuusto on hyvä kiinteyttäjän raaka-aine, koska siitä saa paljon proteiineja, mutta vain erittäin vähän rasvaa.

Proteiineja kannattaa suosia ruokavaliossaan ja lautasmalli on hyvä ottaa käyttöön. Eli lautaselle laitetaan puolet kasviksia ja neljäsosa lihaa tai kalaa ja sitten neljäsosa perunaa, riisiä tai pastaa.

Suolapitoisia kivennäisvesiä kannattaa välttää, sillä ne usein turvottavat kehoa.

Aluksi kannattaa pitää ruokapäiväkirjaa, jottei tule syötyä mitään ylimääräistä. Vatsa kannattaa syödä aina täyteen terveellistä ja vähärasvaista ruokaa, mutta ei liian täyteen. Nälkääkään ei kuitenkaan tarvitse nähdä, sillä liian vähäinen syönti vaikuttaa siihen, että elimistö alkaa käyttää lihaksia hyödyksi ja se ei kuitenkaan ole tavoitteena.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.