mainos

Kävely avuksi kunnon kohottamiseen

Kävelyä hieman aliarvioidaan kunnon kohottamisessa. Joskus kuvitellaan, että jos tahtoo nopeasti kuntoon, niin täytyy lähteä rivakalle juoksulenkille. Kun kävelee reippaasti, niin kaloreita kuluu lähes sama määrä kun silloin jos juoksisi lenkkeilyvauhtia. Kävelyä siis aivan turhaan vähätellään. Se on todella tehokasta. Kunnon kohottamisen kannalta on tärkeää kävellä usein ja säännöllisesti. Varsinkin maastossa käveleminen on erittäin hyödyllistä.

Kävelytekniikka

Kävely on kaikkein parasta silloin, kun kävelytyyli on kunnossa.

Muista kohottaa rintakehää niin, että koko kehon ryhti on suorassa. Käsiä heiluttaessa tulee huomioida se, että kädet nousevat edessä rinnan korkeudelle. Kun kävellessään käyttää käsiään voimakkaasti mukana, niin vatsa- ja selkälihakset vahvistuvat samalla. Käsien liikuttaminen myös lisää vauhtia ja kiihdyttää sykettä, mikä on kunnon kohottamisen kannalta oleellista. Selkää täytyy kiertää siten, että kun heilautat oikean käden eteen, niin oikeanpuoleisen rintakehän tulee myös kääntyä eteenpäin. Kyynärpää täytyy kiertää reilusti taaksepäin, silloin kun käsivarsi heilahtaa taakse. Askeleitaan kannattaa keinotekoisesti pidentää, jotta pakarat kuormittuvat enemmän ja kävelystä tulee tehokkaampaa. Kantapäätä täytyy myös kohottaa niin, että kävellessä aina ponnistaessa vain päkiä koskettaa maata. Kun kävelet oikein, niin sekä pakaralihakset että takareidet, etureidet, pohkeet ja vatsa- ja selkälihakset vahvistuvat.

Erilaiset kävelymuodot

Kun treenaa kuntoaan, niin täytyy kävellä vauhdikkaasti, sillä se kuluttaa eniten energiaa. Varsinkin mäkisessä maastossa käveleminen tai rappusten vauhdikas nouseminen ovat hyviä tapoja saada energiankulutus aivan huippuunsa.

Jos haluaa vain liikkua ilman kunnon kohottamis tarkoitusta, niin kannattaa kävellä rauhallisesti. Näin vahvistuvat lihakset ja nivelet ja energiaa kuluu vähemmän. Varsinkin kuntoilun lepopäivinä rauhallinen kävely on hyvä tapa helliä omaa kehoaan.

Arkiliikunta kävely on kolmas kävelymuoto. Se koostuu kaikesta kävelystä, jota ihminen arkipäivinään tekee. Näitä ovat muun muassa portaiden kipuaminen, liikunta työpaikalla paikoista toisiin, pihatöiden tekeminen ja kaupassa käyminen.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.