mainos

Kahvakuulat – trendikäs laji kunnon kohottamiseen

Kahvakuulat ovat tulleet todella suosituksi harjoittelumuodoksi. Nykyään ihmiset jonottavat päästäkseen liikuntakeskusten järjestämille kahvakuulakursseille. Tähän suosioon on varmasti vaikuttanut se, että erilaisten televisio-ohjelmien myötä tämä harjoittelumuoto on tullut tutuksi myös suurelle yleisölle. Muun muassa tv-ohjelma Suurimmassa Pudottajassa valmentajat käyttivät ahkerasti tätä kuntoilumuotoa painonpudotuksen apuna. Ei tarvitse olla himokuntoilija treenatakseen kahvakuulilla, vaan ne sopivat aivan jokaiselle. Ja niillä voi harjoitella myös kotona, edes salille ei tarvitse välttämättä mennä.

Tietoja kahvakuulasta

Kahvakuulia on käytetty harjoittelun apuna jo vuosisadan alussa urheilijoiden keskuudessa. Alunperin tämä laji on tullut Suomeen Venäjältä. Kahvakuulaliikkeet ovat sukua painonnostolle. Kahvakuulia on eri painoisia, yleensä hyvä aloituspaino on naisilla 8 kg ja miehillä 16 kg. On olemassa monia erilaisia ja monipuolisia liikkeitä, joita kahvakuulilla voi tehdä. Joissain liikkeissä käytetään vain yhtä kuulaa ja joissakin liikkeissä kahta kuulaa. Kahvoilla tehdään heilautuksia, työntöjä, rinnalle vetoja ja tempauksia. Liikkeet sopivat loistavasti peruskunnon kohottamiseen, vaikka aloituskunto olisi heikkokin. Kahvakuulaliikkeet kehittävät kroppaa monipuolisesti ja lihaksisto kehittyy myös monipuolisesti. Jos on aloittelija ja haluaa alkaa harrastamaan kahvakuulilla treenausta, niin kannattaa katsoa Suomen kahvakuulaliiton nettisivuilta lisätietoa aiheesta. Sieltä löytyy myös opas kuinka harrastuksen voi itse aloittaa turvallisin mielin.

Hyvä kahvakuulaliike aloittelijalle on esimerkiksi ”etuheilautus”. Tämän liikkeen avulla lihakset lämpiävät ja syke nousee. Liike vaikuttaa lantioon, takareisiin sekä pakaroihin. Liike alkaa siitä, että yhdestä kahvakuulasta otetaan kiinni molemmilla käsillä ja istutaan reisien päälle alas niin, että kahvakuula roikkuu jalkojen välissä. Kuula heilautetaan eteen kasvojen korkeudelle reisien ja pakaroiden voimalla. Tämän jälkeen kuula lasketaan takaisin alas koukistuneiden jalkojen väliin. Tätä liikettä kannattaa toistaa rennosti noin kahden minuutin ajan, jolloin syke mukavasti nousee.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.