mainos

Jaloistaan täytyy huolehtia

Jokainen ihminen liikkuu elämänsä aikana jaloillaan noin sata tuhatta kilometriä. Jalat altistuvat todella kovalle rasitukselle ja niistä täytyy huolehtia, sillä ilman jalkoja on vaikeaa liikkua.

Jalkojen virheasennot aiheuttavat aika paljon ongelmia ihmisille. Jopa 70 prosenttia ihmisistä kärsii erilaisista jalkojen virheasennoista. Jalkojen rasitusvammojen hoidossa ei riitä vain se, että hoidetaan vaivaa levolla tai lääkkeillä. Syyt on myös selvitettävä ja ne on eliminoitava, sillä muuten vaiva toistuu varmasti. Syy useimmissa tapauksissa on jalan väärä kuormittuminen. Tämä pystytään helposti hoitamaan dynaamisilla tukipohjallisilla.

Jalka on todella herkkä ja aivan normaalistakin kuormituksesta saattaa olla seurauksena kantapään kipuja, luupiikkejä ja akillesjänteen kipuja. Jalkojen hyvinvointi vaikuttaa koko kehoon. Jos jalat eivät voi hyvin, niin ei koko ihminenkään voi voida hyvin. Jalat vaikuttavat erittäin paljon muun muassa ryhtiin ja jalkojen virheasento saattaa aiheuttaa alaselkäkipujakin.

Varsinkin juoksussa ja eri palloilulajeissa jalat altistuvat todella kovalle rasitukselle ja niissä esiintyy usein virheasentoja. Tämän onneksi huippu-urheilijat tiedostavat ja he huolehtivat asiasta. Sen sijaan tavalliselta kuntoilijalta tämä asia jää usein huomiotta.

Jalkojen virheasentoja voidaan hoitaa esimerkiksi footbalance -tukipohjallisilla tai sitten erityisillä mbt-jalkineilla. Jos epäilee omia jalkojaan, niin kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä lääkäriin tai fysioterapeuttiin ja selvittää asia ja alkaa tietoisesti hoitamaan jalkojaan.

Kipukoukku jalkojen lihasten hoitamiseen.

Kipukoukulla voit hoitaa iskiaksen, pakarat ja jalat turvallisesti itse. Sillä voit myös rentouttaa suuria lihaksia esimerkiksi liikunnan jälkeen.

Linkit

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.