mainos

Hiilihydraatiton ruokavalio

Hiilihydraatiton ruokavalio on kiistelty tapa pudottaa painoa. Joillekin se on toiminut hyvin, mutta tutkijat ovat huomanneet sillä myös paljon haittavaikutuksia. Hiilihydraatittomassa ruokavaliossa kaikki ruoka-aineet, jotka sisältävät vähänkään hiilihydraatteja ovat kiellettyjä. Näitä ovat esimerkiksi peruna, pasta ja leipä. Hiilihydraatiton ruokavalio on vielä rajumpaa kuin karppaus, jossa sallitaan vähän hiilihydraatteja. Tutkimusten mukaan vähähiilihydraattisen ruokavalion toteuttaminen on terveyden kannalta parempaa, kuin kokonaan hiilihydraatittoman ruokavalion.

Jos haluaa jättää omasta ruokavaliostaan hiilihydraatit aivan minimiin niin voi syödä vapaasti lihaa, kanaa, kananmunia, juustoa ja maitotaloustuotteita ilman sokeria. Kokonaan täytyy jättää pois seuraavat ruoka-aineet: leipä, peruna, pasta, makaroni, riisi, puurot, sokeri, jauhot, hedelmät ja pähkinät. Toisille ihmisille tämä järjestely soveltuu hyvin, mutta toisille tämä dieetti on kaikista vaikeinta toteuttaa.

USA:ssa on juuri tehty tutkimus hiilihydraatittomasta dieetistä ja sen tulokset eivät kannusta kokeilemaan tätä dieettiä. Tutkimuksessa nimittäin selvisi, että kokonaan hiilihydraatit pois jättäneillä ihmisille oli muisti selvästi huonontunut verrattuna tavallista ruokavaliota noudattaviin ihmisiin. Jo viikon jälkeen siitä, kun dieetti oli aloitettu, oli aivojen toimintakyky heikentynyt älyllisissä testeissä. Jos elimistö ei saa yhtään sokeria, niin aivot eivät saa tarvitsemaansa polttoainetta. Oman älyn kustannuksella ei ehkä painoa kannata pudottaa.

Maailman ehkä tunnetuin vähähiilihydraattinen dieetti on Atkinsin dieetti, jossa hiilihydraattien saanti lasketaan aivan minimiin ja proteiineja ja rasvoja syödään sen sijasta enemmän. Tämä kiistelty dieetti on kuitenkin auttanut monia erittäin liikapainoisia ihmisiä pudottamaan painoaan.

Suositut painonhallintatuotteet nyt myynnissä edullisessa ja luotettavassa Fitnesstukun verkkokaupassa!

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.