mainos

Fitness laihdutuksen tukena

Fitness on loistava harrastus. Useat ehkä hieman pelkäävät tätä hienoa sanaa, mutta se on aivan sama asia kuin tavallinen kuntosaliharjoittelu. Monet ihmiset harrastavat fitnessiä omassa kodissaan, ehkä kuntopyörän ja käsipainojen merkeissä. Kaikista suosituinta on kuitenkin harrastaa fitnessiä kuntosalilla.

Fitness-harrastuksen aloittaminen

Fitnessiä aloitellessaan on hyvin tärkeätä muistaa se, että aloittaa harjoittelun maltillisesti. Jos ei ole harjoitellut pitkään aikaan ja keho on huonohkossa kunnossa, täytyy keholle antaa tilaa tottua uuteen harrastukseen. Aluksi on hyvä muistaa myös ottaa astetta pienemmät painot. Erittäin liikapainoisen kannattaa myös käydä lääkärintarkastuksessa ennen uuden harrastuksen aloittamista. Jos harrastuksen aloittaa kuntosalilla, niin kannattaa pyytää kunto-ohjaajaa tekemään itselleen räätälöidyn kunto-ohjelman. Kunto-ohjelmalla voidaan vaikuttaa siihen, että mitä kehonosia halutaan erityisesti treenata.

Fitness-harjoittelu tukee laihduttamista, sillä samalla kun laihtuu, niin fitness kiinteyttää myös kehoa. Siitä, että kuinka monta kertaa viikossa kannattaa harjoitella, on monia mielipiteitä. Tärkein siihen seikkaan vaikuttava asia on se, että millaisia tuloksia tahtoo saavuttaa. Jos omat tavoitteet ovat korkealla, niin silloin on suositeltavinta harjoitella ainakin kolme tai neljä kertaa viikossa.

Monet ihmiset ilmoittautuvat kuntosalijäseneksi tammikuussa uuden vuoden lupauksen takia, mutta lopettavat harrastuksen hyvin nopeasti kuukauden tai kahden jälkeen. Useimmiten se johtuu siitä, että harrastus aloitetaan liian rajusti ja kuvitellaan, että tulokset näkyvät heti. Ei malteta olla tarpeeksi pitkäjänteisiä ja odottaa fitness-harjoittelun tuloksia kehossa. Fitness on kuitenkin pitkäjänteistä harjoittelua, jota täytyy jaksaa tehdä säännöllisesti, jotta pääsee hyvään lopputulokseen. Kuntosaliharjoittelusta kannattaa myös tehdä hauskaa ja hankkia vaikka itselleen kuntosalikaveri. Jos harrastaa fitnessiä kotona, niin kuntopyörällä polkiessaan voi vaikka samalla kuunnella musiikkia tai katsoa televisiota.

Laihdutuksessa fitness-harjoittelu toimii tukena tehokkaasti. Kun olet harjoittanut lihaksiasi, niin jopa lepotilassa kaloreja kuluu enemmän kuin aikaisemmin. Kannattaa myös muistaa oikeanlainen ruokavalio aina fitness-kuntoilun jälkeen. Jos nauttii sen jälkeen paljon proteiineja ja vain vähän hiilihydraatteja sisältäviä ruokia, niin keho jatkaa kalorien polttamista vielä jonkun aikaa urheilusuorituksen jälkeenkin. Jos harrastaa fitnessiä monipuolisesti, niin vaaka ei välttämättä ole kaikkein paras mittari mittaamaan tuloksia. Lihakset nimittäin painavat enemmän kuin liikakilot, eikä vaata näytä kehon kiinteytymistä.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.