mainos

Elämäntaparemontti

Aloita nyt!

Tee päätös aloittaa elämäntaparemontti heti! Useat puhuvat, että pitäisi aloittaa laihduttamaan, mutta he eivät tee asian eteen mitään. Puhutaan, että aloitan sitten syksyllä, tai joulun jälkeen, tai ensi kuussa, tai ensi maanantaina… Mutta mitä tämä auttaa? Elämä on pian ohi tyytymättömänä omaan itseensä, kun päätöksen olisi voinut tehdä jo aiemminkin ja nauttia sen jälkeen keventyneestä olemuksesta. Ei ole olemassa varmasti yhtäkään ex-lihavaa ja nyttemmin normaalipainoista ihmistä, jonka elämänlaatu olisi huonontunut elämäntaparemontin jälkeen. Kaikilla taitaa olla ainoastaan positiivisia asioita kerrottavanaan.

Jos haluaa onnistua laihduttamaan ja hallitsemaan painoaan on syytä tehdä elämäntaparemontti. Ruokavaliomuutoksia, tapamuutoksia ja liikunnan lisäämistä ei saa ajatella vain kuuriluontoisena asiana, vaan ne kaikki on otettava pysyvästi osaksi omaa elämäänsä.

Kannattaa asettaa itselleen tavoite ja myös välitavoitteet. Tavoitteet eivät saa olla liian korkealla, vaan niiden täytyy olla realistisia. Jos esimerkiksi on lihonut parikymmentä kiloa viiden vuoden aikana, niin miten voisi olettaa, että nuo kilot katoavat pois yhdessä kuukaudessa. Usein on niin, että mitä hitaammin laihduttaa, niin sitä varmemmin nuo kilot pysyvät poissa. Toinen asia on myös se, että herkuttelut ja juhlahetket ovat osa elämää, joten elämäntaparemontissa ei kannata kieltäytyä kaikesta hauskasta. Laihtumisaikataulu tulee olla sen verran löysä, että laihtumisen rinnalla pystyy myös nauttimaan elämästä ja tällaisista pienistä onnen hetkistä.

Elämäntaparemonttiin kuuluvat kaksi asiaa, sekä ravinto että liikunta. Nämä ovat avaimet painonhallintaan. Kevennä ruokavaliotasi ja lisää liikuntaa! Jos esimerkiksi päivässä saa noin 500 kcal vähemmän kuin aikaisemmin, niin jo sillä laihtuu noin puoli kiloa viikossa.

Elämäntaparemontin myötä olo parantuu, sairaudet vähenevät, mieli ilostuu ja tyytyväisyys omaan itseen kasvaa. Se on remontti, johon kannattaa panostaa!

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.