mainos

Proteiinit ovat tärkeitä laihduttajalle

Proteiinien tarvetta on tutkittu paljon. Aiemmin proteiinien syöminen on liitetty lähinnä painonnostajiin ja fitnessurheilijoihin. Uusimmissa tutkimuksissa on selvinnyt, että aivan tavallisetkin ihmiset tarvitsevat proteiineja. Ne auttavat erityisen hyvin painonhallinnassa. Ne vähentävät herkkujen himoa ja pitävät nälän loitolla pidempään. Näin sanovat useat ravitsemustutkijat ja laihdutuslääkärit.
Ihmisen keho pystyy varastoimaan proteiineja melko niukasti, joten niiden saantia täytyy tarkkailla. Ihmisen täytyy saada proteiineja noin gramma per painokilo. Eli jos painaa 60 kiloa niin tarvitsee 60 grammaa proteiineja per päivä. Purkillisesta raejuustoa saa esimerkiksi 40 grammaa proteiineja ja tämän saman määrän saa samasta määrästä jauhelihaa. Liha nimenomaan on erinomainen proteiinin lähde samoin kun kala ja tummat pavut. Kalasta saa myös runsaasti d-vitamiinia, joka on luustolle erittäin tärkeää. Kasvissyöjille hyvä vaihtoehto ovat soijapavut eli käytännössä tofu tai soijasuikaleet. Proteiineja saa myös maidosta, piimästä, jogurtista ja rahkasta. Joka päivä täytyy juoda ainakin kaksi lasia maitoa ja syödä liha- tai kala-ateria. Lisäksi on nautittava myös jogurttia, viiliä tai rahkaa. Kun hieman tarkkailee mitä syö ja syö monipuolisesti ja terveellisesti , niin päivän proteiinin tarve täyttyy melkein automaattisesti.

Tätä tietoa kannattaa käyttää hyväksi kun laihduttaa tai koettaa saada lihaksia kasvamaan. Jotkut kokevat, että proteiinijuomat tai proteiinipatukat ovat hyvä takuu siitä, että päivän proteiinintarve täyttyy. Näitä on kaupoissa myynnissä paljon erilaisia. Toisista saa enemmän proteiineja ja toisista vähemmän. Ruokavalio on kuitenkin se, joka ratkaisee jokapäiväisessä elämässä.

One Response

  1. cookie Says:

    Muuten ihan hyvä kirjoitus, mutta raejuuston proteiinimäärä on yläkanttiin, sillä yleisesti tuotteen proteiinitiheys on n. 16g/100g ja annoskoko 1 prk á 200g, jolloin saanti olisi pyöreästi 30g.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.