mainos

Voiko hedelmiä joskus syödä liikaa?

Hedelmät ovat terveellistä ravintoa, mutta niiden syönnissäkin tulee raja vastaan. Kohtuus on hedelmienkin syönnissä paikallaan. Päivässä on kohtuullista syödä pari kolme hedelmää ja niiden lisäksi muita kasviksia. Niistä saa tarvitsemansa määrän ravintoaineita, vitamiineja sekä kivennäisaineita. Jos hedelmiä syö kilon päivässä, niin niiden syönti vie tilaa muilta tärkeiltä kehon rakennusaineilta kuten proteiineilta ja rasvoilta. Jos syö suuren määrän hedelmiä vielä täysipainoisen muun ravinnon lisäksi, niin ei sekään ole hyväksi, sillä silloin ylimääräisiä kaloreja tulee aivan liikaa. Hedelmissäkin nimittäin on paljon sokereita, joiden syönti aiheuttaa joillekin ihmisille lihomista enemmän kuin liian rasvan syönti.

Ulkomaisissa hedelmissä on myös usein torjunta-aineita ja säilöntäaineita, joten jos hedelmiä syö liikaa niin vieraiden aineiden pitoisuudet elimistössä voivat nousta hyvinkin korkeiksi. Ihminen saattaa pikkuhiljaa tästä syystä allergisoitua hedelmille. Liika hedelmien syönti voi myös aiheuttaa suolistovaivoja, muun muassa turvotusta, koska sokerimäärä nousee liian suureksi.

2 Responses

  1. Elle Says:

    HEDELMÄT EIVÄT LIHOTA!!!! Hedelmien sokeri on suorastaan täydellistä energiaa laihduttajalle ja urheilijalle, sillä keho käyttää sen nopeasti hyödykseen. Sokeripiikkiä ei verensokeriin tule hedelmien kuidun ansiosta. Hedelmien kuidun ansiosta sisäelimet käsittelevät hedelmien sisältämän energian täysin eri tavalla kuin jos sokeri tulee sisään ilman sitä kuitua. Kemiallinen reaktio näyttää täysin erilaiselta. Hedelmiä voi todellakin huoletta syödä kilon päivässä tai enemmänkin, varsinkin jos suurin osa ruokavaliosta perustuu muutenkin kasviperäiseen ruokavalioon. Kehon tärkeät rakennusaineet kuten proteiinit ja rasvat saa parhaassa muodossa lehtivihreistä. Keho pystyy käyttämään niiden sisältämät eminohapot ja vitamiinit suoraan sellaisenaan, kun taas lihan ja kananmunan sisältämä proteiini on niin vaikeasti sulavassa muodossa, että siitä pystytään käyttämään hyödyksi vain osa. Termi “täysipainoinen ravinto” on siinä mielessä huvittava, että nimenomaan hedelmät ovat juuri sitä parhaimmassa muodossa! On aivan oikein, että ulkomaisten hedelmien torjunta-aineet ja säilyntäaineet saattavat nostaa vieraiden aineiden pitoisuuksia. Siksi on tärkeää syödä mahdollisimman paljon luomua. Mitä suolistovaivoihin tulee, kyse ei ole niinkään sokereista, vaan ruokien yhdistelystä! Käsitelty teollinen ruoka kulkee suolessa etanan vauhtia ja hedelmät ja kasvikset kulkevat läpi kuin maantiekiitäjät. Ei ihme jos menee vatsa sekaisin! Syy ei siis ole hedelmissä vaan siinä muussa mössössä jota ravitsevaksi ruuaksi luulemme. Älä ikinä vähennä hedelmiä ja kasviksia, vaikka kuka sanoisi mitä!

  2. Aleksi Says:

    “Hedelmissäkin nimittäin on paljon sokereita, joiden syönti aiheuttaa joillekin ihmisille lihomista enemmän kuin liian rasvan syönti.”

    Huom. Liian rasvan syönti ei lihota, vaan on myytti. Rasvaisen ruuan kanssa tulee vain syötyä muita lihottavia ruokia. Sinäänsä rasvaa voi syödä vaikka kuinka paljon lihomatta, varsinkin kasvisperäistä tervellisyys syistä.

    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1556

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.