mainos

Vatsalihakset näkyviin – Vatsa litteäksi treenillä

Monet kärsivät pulleasta vatsasta tai pömppömahasta. Joskus normaalipainoisillakin ihmisillä saattaa vatsa pömpöttää, vaikka muuten kroppa olisi ok-kunnossa. Syitä pullealle vatsalle voi olla monia, siinä saattaa olla liikaa rasvakerrosta tai sitten vatsalihakset ovat heikot, jolloin vatsa pullistuu ulospäin. Vatsan pulleus on kuitenkin siitä mukava vaiva, että siihen on olemassa parannuskeinoja. Kun itse jaksaa nähdä hieman vaivaa, niin ongelman saa pienenemään tai jopa kokonaan poistumaan.

Ensimmäinen keino saada vatsa näyttämään litteämmältä on, että paranna hieman ryhtiäsi. Istu ja kävele aina selkä suorassa, sillä silloin näytät hoikemmalta. Napaa kannattaa aina vetää kohti selkärankaa ja olkapäitä taaksepäin. Aktivoi kehoasi koko ajan, äläkä anna sen lyhistyä kasaan.

Vatsalihaksia kannattaa harjoittaa vaikka joka päivä. Tee etukäteissuunnitelma siitä, että kuinka monta toistoa päivittäin täytyy saada tehdyksi. Vatsalihaksia voi harjoittaa kuntosalilla, jumpassa tai lenkkipolun jumppapaikalla. Niitä voi myös harjoittaa kotona, vaikkapa televisiota katsellessa. Ei ole olemassa mitään syytä, että vatsalihaksia ei ehtisi harjoittaa joka päivä, sillä niitä voi harjoittaa samalla kun tekee jotain muuta.

Hyvä perusliike vatsalihasten harjoittamiseen on ns. perusnosto. Eli mennään selin makuulle ja laitetaan polvet koukkuun ja siitä noustaan kädet pään takana ylöspäin. Tämän perusliikkeen varmasti jokainen osaa. Liikettä kannattaa harjoittaa sarjoissa eli niin, että tekee esimerkiksi kymmenen toistoa peräkkäin ja pitää sitten pienen tauon. Kun haluaa litteän vatsan, niin on myös tärkeätä harjoittaa vinoja vatsalihaksia. Eli kannattaa tehdä perusnoston lisäksi myös erilaisia kiertoliikkeitä.

Sisempiä vatsalihasliikkeitä voi harjoittaa missä päin ja niiden hyvinvointi auttaa myös uloimpien vatsalihasten hyvinvointiin. Eli vedä napaa selkärankaa kohti silloin kun hengität ulos. Näin aktivoituvat syvät vatsalihakset.

Jos haluat litteän vatsan ja sinulla on kehossasi ylimääräistä rasvaa, niin silloin täytyy treenata monipuolisesti koko kehoa. Rasvaa ei nimittäin pysty polttamaan vain ainoastaan vatsan seudulta. Kun harrastat monipuolista liikuntaa, niin koko kehosi kiinteytyy ja rasvaprosentti pienenee. Muun muassa pilates on hyvä harrastus, joka tukee vatsan litistämisprojektia, sillä se vaikuttaa suoraan kehon sisempiin lihaksiin eli ns. kehon tukilihaksiin. Kun ne ovat kunnossa, niin niiden ympärille on helpompi rakentaa hyvä kokonaisuus.

Mikäli mielii eroon liikarasvasta, niin ruokavalioonsa täytyy myös kiinnittää huomiota. Eli täytyy syödä terveellisesti ja monipuolisesti, jolloin lisäkilot putoavat automaattisesti. Kannattaa olla kärsivällinen ja sinnikäs sekä jaksaa ajatella vatsaansa joka päivä, niin sen saa aivan varmasti litteäksi.

5 Responses

 1. Arto Says:

  Tässä jutussa ei ole kuin yksi vika. Vatsoja ei kannata tehdä joka päivä, vaan niitä treenataan ihan samalla tavalla kuin muitakin lihaksia. Palautuminen on myös tärkeää vatsoille. Riittää kun tekee pari kertaa viikossa kunnon vastuksella.

 2. teemu Says:

  Joo ei vatsalihaksia saa joka päivä tehdä aina kun tekee paljon vatsalihasliikkeitä niin sen jälkeen pitää antaa niiden levätä pari päivää eli parin päivän välein voi tehdä vatsoja

 3. Tommi Says:

  Ja lihashan kasvaa kun sitä treenataan riittävällä vastuksella eli sarjapituus on n.6-12 (hypertrofia) Vatsalihas ei poikkea muista lihaksista,joten ei muuta kun vastusta kehiin hyvät immeiset 😉

 4. jartsa Says:

  Jos haluatte vatsalihaksien kasvavan,niin ei muuta kuin vastusta kehiin. Jos taas haluatte ns. Läskiä pois niin silloin ilman painoja eriliikkeitä jotta vatsalihakset saa kokonaisvaltaisesti hyödyn irti.Noin 10-15min joka toinen päivä saa ihmeitä aikaan ja lihakset erottumaan. Tekisin kuitenkin 1x vk lisäpainoin liikettä, että saadaan hiukan kasvua niihin mitä sitten näyttää kesällä rannalla 🙂 🙂

 5. jartsa Says:

  Vatsa treeni ohjeet:
  – Voimapyörällä vieritys polvillaan / suorilta jaloin (2 sekunnin pysäytys ala-asennossa) 4-6 toistoa tai 10-12 toistoa polviltaan
  – Linkkuveitsi 8-12 toistoa
  – Lankku 30-60 sek
  – Jalkojen nosto selinmakuulla 8-12 toistoa
  – Jalkojen nosto päinmakuulla 8-12 toistoa
  – Kylkilankku 30 sek per kylki. Tee 3-5 kierrosta ilman palautusta liikkeiden välillä. Polte- ja huohotustakuu!

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.