mainos

Terveelliset elämäntavat – avain pysyvään laihtumiseen

Pysyvän painonpudotuksen peruspilari ovat terveelliset elämäntavat. Jos haluaa päästä pysyvään lopputulokseen, niin elämäntapojaan on muutettava terveellisiksi. Vaikka laihtumisen saisikin käyntiin erilaisilla pikamenetelmillä, niin niitä ei voi jatkaa /pysty jatkamaan loputtomiin. Jossain vaiheessa on siirryttävä normaaliin elämään ja tehtävä painonpudotuksen kannalta hyviä valintoja.

Monet laihduttajat ovat käyttäneet menestyksekkäästi paastotuotteita tai erilaisia elimistön puhdistustuotteita sysäyksenä terveellisempiin elämäntapoihin siirtymisessä. Nämä tuotteet saat edullisimmin tilattua netistä!

Riittävä nesteensaanti

Vettä täytyy juoda paljon, kun laihduttaa. Suositus on peräti 8 lasillista vettä päivittäin. Siitä voi halutessaan vaihtaa osan light-mehuun tai light-limuun.  Vesi vie myös näläntunnetta pois ja täyttää vatsaa väliaikaisesti. Alkoholia ei kannata juoda ollenkaan, sillä se sitoo nestettä elimistöön, sisältää runsaasti kaloreja sekä aiheuttaa ruokahalumuutoksia.

Riittävä uni

Kun laihduttaa, niin täytyy nukkua riittävästi. Unenpuute nimittäin aiheuttaa makean sekä napostelun himoa. Väsyneenä ei jaksa myöskään panostaa ruokasuunnitteluun eikä liikkumiseen. Kaikki tuntuu vaikeammalta kuin levänneenä ja ylimääräistä energiaa saatetaan napata vaikkapa suklaapatukan muodossa. Ja aivan turhia kaloreja kertyy.

Liikunta

Liikunnan merkitystä pysyvässä painonpudotuksessa ei voi liiaksi korostaa. Kun jaksaa liikkua, niin jaksaa myös syödä terveellisemmin. Liikunta kuluttaa kaloreja ja mieli tulee iloisemmaksi. Jos omat aikataulut antavat myöden, niin kannattaa käydä liikkumassa aamulla ennen aamupalaa, sillä silloin liikunta polttaa eniten rasvaa elimistöstä. Aamulla keholla ei nimittäin ole käytössään hiilihydraattivarastoja, joten rasvaa alkaa palamaan heti. Hyötyliikuntaa kannattaa harrastaa aina kun voi. Pystytkö esimerkiksi pyöräilemään töihin tai jäämään bussista pois yhtä pysäkkiä liian aikaisin ja kävelemään loppumatkan? Hissin sijasta kannattaa valita portaat ja kaupassa kannattaa auto pysäköidä kaikkein kauimmaiseen parkkiruutuun oveen nähden. Liiku aina kun voit ja keräile ylimääräisiä askelia! Askelmittari on hyvä apu tähän. Askelmittarin sekä muut liikuntavarusteet saat tilattua kätevästi ja edullisimmin suoraan kotiisi Stadiumin nettikaupasta.

Säännöllinen ateriarytmi

Laihduttaessaan ja painoa hallitessaan kannattaa syödä säännöllisesti. Pitämällä aterioinnissa maksimissaan 3 tunnin taukoja ei nälkä koskaan ehdi tulla liian suureksi, jolloin ei pystyisi hallitsemaan syömisiään. Suositus olisi 5-6 ateriaa per päivä. Sen lisäksi voi tarvitessaan syödä hedelmiä ja kasviksia välipaloina. Ruoan valmistukseen kuluu laihduttaessa aikaa enemmän kuin ennen, mutta se kannattaa ja hyvä ruokasuunnittelu onkin painonhallinnan a ja o. Syö aina itsesi kylläiseksi, mutta ei ähkyksi saakka.

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjan pitäminen on auttanut monia hallitsemaan syömisiään. Kun kirjoittaa kaiken ylös mitä syö, niin tulee tehtyä hyviä ruokavalintoja ja se myös hillitsee napostelua. Jos tuntuu, että oma paino ei tipu, niin ruokapäiväkirjoja on hyvä katsella jälkikäteen ja analysoida, että missä meni vikaan.

Tunne kompastuskivesi ja ennakoi

Jokaisella meistä on omat sudenkuoppamme ruoan suhteen. Toisilla se on ilta ja televisiota katsellessa napostelu ja toisille se on työpaikkalounaat tai vaikkapa työmatkat tai lomamatkat. Jotkut ihmiset syövät suruunsa ja toiset syövät iloonsa. Jotkut ihmiset napostelevat mitä sattuu kovassa nälässä ja ruokaa tehdessään. Ruoalla on monta tehtävää. Kun tiedostaa omat heikot kohtansa, niin niihin voi varautua etukäteen, jolloin tilanteesta selviää helpommalla. Esimerkiksi iltaa varten voi varata jääkaappiin valmiiksi suikaloituja kasviksia ja hedelmiä, joita sitten voi näppärästi napostella televisiota katsellessaan. Hyvä naposteluiltapala ovat myös esimerkiksi hapankorput 2 %:lla tuorejuustolla. Ne ovat huomattavasti parempi vaihtoehto kuin sipsit ja keksit. Markkinoilla on tarjolla myös monenlaisia kevyttuotteita niin suolaisen kuin makeankin nälkään. Esimerkiksi mielenkiintoinen uutuus ovat ruissipsit, joissa on rasvaa alle 10 % ja makua on kuin tavallisissakin sipseissä.

Palkitse itsesi onnistumisesta ja ole tavoitteellinen

Kun vaaka näyttää vähemmän kuin ennen, niin suo itsellesi jokin mukava palkinto. Esimerkiksi kampaajalla käynti tai vaikka uusi keväthuivi tai vaikkapa loma kylpylässä, esimerkiksi , jotain mikä piristää juuri sinua! Kakkukahvit ja sen sellaiset kannattaa tässä kohden unohtaa ja keskittyä johonkin muuhun. Aseta itsellesi pieniä välitavoitteita matkalla suureen tavoitteeseesi. Näin matka ei tunnu niin pitkältä.

Jos haluat käyttää laihduttamisen apuna jotain painonhallintatuotteita, niin ne saa kätevimmin ja edullisimmin tilattua netistä!

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.