mainos

Suunnittele ostoksesi ruokakaupassa etukäteen ja vältät sudenkuopat

Usein ruokakauppaan lähdetään kiireessä ja nälkäisenä. Ne ovat kaksi pahinta asiaa, jotka yhdistettynä toisiinsa saavat ihmisen ostamaan ruokakaupasta kaikkea vääränlaista ruokaa. Ruokaa, joka kuluttaa elimistöä ja rasittaa kukkaroa. Hyvä suunnittelu auttaa pysymään terveellisessä ruokavaliossa ja jättämään turhat houkutukset ostamatta.

Joka viikolle ei ole pakko olla aivan tarkkaa ateriasuunnitelmaa, mutta hieman tulevien päivien ruokia kannattaa kuitenkin miettiä etukäteen. Kun suunnittelee ateria etukäteen, niin kaupasta tulee ostettua vain tarpeellisia ruoka-aineita. Kauppojen tarjouksiin ei kannata hurahtaa saman tien. Kannattaako esimerkiksi ostaa monta kiloa banaaneja kun ne olivat tarjouksessa ja loput sitten mädäntyvät? Vai kannattaako ostaa vain se määrä banaania, joka perheessä oikeastikin kuluu? Niin voi säästää jopa enemmän, kuin hyvää banaanitarjousta hyödyntämällä.

Kannattaa käydä omassa tutussa kaupassa, niin sen valikoimat tuntee jo entuudestaan  ja ostokset on sieltä helppo tehdä.

Kannattaa tehdä itse ruokaa, jolloin pystyy parhaiten päättämään, että mitä raaka-aineita suuhunsa laittaa. Kannattaa myös valita ruoka-aineita hieman sesongin mukaan, jolloin saa vaihtelua ruokavalioonsa ja aina parhaimmat hyödyt sesongin raaka-aineista. Erilaisten teemaviikkojen pitäminen on myös hauskaa. Jollain viikolla voit panostaa vaikka italialaiseen ruokaan ja toisella viikolla vaikka kiinalaiseen ruokaan.

Ruokakaupat on suunniteltu siten, että kuluttaja saataisiin ostamaan mahdollisimman paljon sieltä. Kaikki on tarkkaan harkittu. Kaupoissa on leveät käytävät, jotka on suunniteltu niin, että melkein jokaisen tuotteen ohi joutuu kävelemään. Maitohylly ja kananmunat ovat usein kaupan perimmäisellä seinällä, jotta niitä hakiessaan joutuu kävelemään koko kaupan houkutusten läpi. Ostoskärryt saattavat olla todella suuria, jolloin itse tiedostamattaan ostaa aina lisää ja lisää, koska pienet ostokset näyttävät kärryssä niin vähäisiltä. Valaistus, tuoksut ja mahdollinen taustamusiikki on myös tarkoin harkittu. Yleensä kalleimmat tuotteet on aseteltu kuluttajan kannalta helpoimpiin paikkoihin silmän korkeudelle ja halvemmat tuotteet ovat alimmilla hyllyillä. Jos siis malttaa hieman kumartua, niin voi säästä paljon euroja. Kassojen viereen on myös usein laitettu erilaisia houkutuksia kuten suklaapatukoita sekä lehtiä, koska välillä joutuu kassalle jonottamaan ja silloin tulee hyllystä napattua jotain ekstraa.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.