mainos

Sairaaladieetti ohje

Sairaaladieetti on klassikkodieetti, joka on suosittu ympäri maailmaa. Sairaaladieetin tarkoitus on vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja lisätä rasvan palamista. Seuraavia ohjeita täytyy noudattaa aivan pilkuntarkasti, muuten tehoa ei voida taata. Ohjeiden lisäksi ei suuhunsa saa laittaa mitään muuta ja omatoimisesti ei saa vaihtaa mitään ainesosia toisiin ainesosiin. Sen verran voi itse vaikuttaa, että ohjeen mukaiset lounas ja päivällinen saavat vaihtaa paikkaa keskenään. Sairaaladieetillä laihtuu jopa 5 kiloa viikossa. Toki osa siitä tulee takaisin, kun alkaa taas syömään normaalisti, mutta osa ei tule. Sairaaladieetti sopii hyvin alkusysäykselle terveellisempien elämäntapojen aloittamiseen. Sillä voi ikään kuin puhdistaa oman elimistönsä ja aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

Suositus on, että tämän kuurin saa tehdä ainoastaan kerran vuodessa. Jos aloittaa dieetin ja jättää sen kesken myöhemmin kuin kuudentena päivänä, saa dieetin tehdä seuraavan kerran vasta kolmen kuukauden kuluttua. Sairaaladieetti kestää 2 viikkoa, noudata toinen viikko samaa ohjetta! Muista juoda vettä ainakin 2 litraa päivässä. Vettä ei saa vaihtaa hiilihapollisiin light-juomiin. Lihaa voi halutessaan maustaan yrttimausteilla.

Sairaaladieetti ohjeet

1. päivä

Aamiainen: kupillinen mustaa kahvia ja sokeripala

Lounas: 2 keitettyä kananmunaa ja keitettyä pinaattia, 1 tomaatti

Päivällinen: iso naudanlihapihvi, joka on paistettu ilman rasvaa, vihreää salaattia, tilkka öljyä ja sitruunamehua

2. päivä

Aamiainen: kupillinen mustaa kahvia ja sokeripala

Lounas: iso naudanlihapihvi, vihreää salaattia ja tuore hedelmä (ei banaani)

Päivällinen: paksu viipale kinkkua ja 1 ½ dl maustamatonta jogurttia

3. päivä

Aamiainen: kupillinen mustaa kahvia ja sokeripala, pala paahtoleipää ilman levitettä

Lounas: keitettyä pinaattia, 1 tomaatti, 1 hedelmä (ei banaani)

Päivällinen: paksu viipale kinkkua, 2 keitettyä kananmunaa, vihreää salaattia, tilkka öljyä ja sitruunamehua sekä 1 hedelmä

4. päivä

Aamiainen: kupillinen mustaa kahvia ja sokeripala, pala paahtoleipää ilman levitettä

Lounas: purkillinen raejuustoa, iso porkkana raastettuna ja 1 kananmuna

Päivällinen: 1 ½ dl maustamatonta jogurttia, purkillinen hedelmäsalaattia omassa liemessään, 1 banaani

5. päivä

Aamiainen: iso porkkana raastettuna, sitruunamehua

Lounas: Runsaasti vähärasvaista kalaa, joka on paistettu vähässä rasvassa, sitruunaa, leipäpala valinnan mukaan vähällä rasvalla

Päivällinen: iso naudanlihapihvi, joka on paistettu tilkassa rasvaa, keitettyä parsakaalia, vihreätä salaattia, sitruunamehua

6. päivä

Aamiainen: kupillinen mustaa kahvia ja sokeripala, pala paahtoleipää ilman levitettä

Lounas: grillattua broileria ilman nahkaa, vihreää salaattia, sitruunamehua ja tilkka öljyä

Päivällinen: 2 keitettyä kananmunaa ja iso porkkana

7. päivä

Aamiainen: kupillinen teetä

Lounas: grillattua lihaa oman valinnan mukaan

Päivällinen: ei mitään ruokaa, vain paljon vettä

Minkälaisia tuloksia sinä olet saanut sairaaladieetillä ja oletko päässyt koko dieetin loppuun asti? Kerro kokemuksistasi kommenteissa tai kerro miten dieettisi edistyy päivä kerrallaan.

108 Responses

 1. Kaalikeittodieetti – Kaalisoppadieetti ohjeet painonpudotukseen | Laihdutus ja Terveys Says:

  [...] joka tunnetaan myös nimellä kaalisoppadieetti (katso myös sairaaladieetti) on raju painonpudotusdieetti, jossa vähäkalorista kaalisoppaa syödään 7 päivän ajan. [...]

 2. Tyytyväinen Says:

  7.4.2011
  Olen 46v. mies. Terveyssyistä hetken aikaa haeskellut ratkaisua vähäiseen (?) ylipainoon (185cm/ 94,5kg). Taustalla vuosia kala-/kasvissyöjänä, joten dietti sinänsä ei “pelottanut”. Itseasiassa pinaatti suurinta herkkua (nam).

  Joka tapauksessa dietti tuli vedettyä läpi, ei tosin aivan orjallisesti (esim. parsakaalin sijasta vihreitä papuja, lihan sijasta lohta ja tonnikalaa) ja ilokseni tipahti viimemittauksella (päivän 10 kohdalla) 5kg! Vaimo huomasi jo aiemmin hoikistuneeni ja aloitti itse saman.

  Nyt jo kuuri on loppu ja olo parempikuin aikaisemmin. Painoa on selvästi vähemmän ja uskoisin kokonaissaldon tippuneen edellisestä mittauksesta vielä vähän. Tavoite alle 87kg.

  Voin siis suositella. Ainakin minulla toimii. Ja kiinnostavasti nyt ei tee niin mielikään ainakaan leipää. Pasta nyt on niin suurta herkkua, etten varmaa kauaa jatka ilman..

  Mutta: todennäköisesti dietin teho ainakin osin perustuu rajalliseen kalorimäärään (mm. ei alkoholia). Kenelle tahansa tekee hyvää olla pari viikkoa juomatta… ja se kaiketi näkyy.

  Rohkeutta teille jotka tätä harkitsette. Uskon, että se pelittää myös teilläkin!

 3. muumi Says:

  Mä tein sairaaladieetin kala/soija -versiona ja ilman noita sokeripaloja ja leipiä viime vuonna. Toimi tosi hyvin ja nyt alkamassa uudelleen! Suosittelen. Paino putosi n. 70kg:sta ainakin 8 kiloa (nainen).

 4. Kiirus Says:

  Tuo sairaaldiettihän on aika säntillinen, mutta mahtaako sen kanssa uskaltaa käyttää rasvanpolttajia ja maca-jauhetta?

 5. Laihis Says:

  1. päivä tätä dieettiä menossa. Opettelin varta vasten juomaan kahvia ja täytyy todeta, että sen maku suussa koko päivän pitää ruokahalun tehokkaasti loitolla. Tee ei tekisi samaa, päin vastoin. Juuri syöty muna/pinaatti/tomaatti. Kesävatsa pienmmäksi tällä ja lopullisena tavoitteen -20 kg ensi kevääseen mennessä. Loput tiputtelen karppaamalla. Tarvitsen vain kurikuurin tähän alkuun ja varsinkin siksi, että punaviinin tissuttelu loppuu ja sen myötä iltasyömiset.

 6. Laihis Says:

  2. päivä alussa. Kahvi kupissa jäähtymässä ja vähän irvistyttää. Eilisen kupillisen maku on edelleen kropassa. -1 kg ja kylläpä sitä saikin ravata vessassa. Tästä on hyvä jatkaa. Vähän hirvitti eilisen päivällisen päätteeksi, kun tiesi, että ruokaa saa vasta seuraavalla lounaalla. Illan nälkä pysyi poissa kuumalla vedellä jossa oli värin vuoksi kastettu vihreä teepussi. Toinen “lipsuminen” oli purukumi kahvin maun peittämiseksi, muutoin ohjetta on noudattettu ihan prikulleen.

 7. Nälkä Says:

  Täällä kanssa toinen päivä alussa ja nälkä on hirvee ja päätä särkee sekä muutenkin hömelö olo. Muuten menny jees mutta itsellänikin pakko ollut pureskella purkkaa, nikotiini semmoista kun tupakkalakossa ollut muutaman kuukauden. Toivotaan ettei siitä nyt suurta haittaa ole. Puntarilla en uskaltanut vielä käydä eilis aamun järkytyksen jälkeen eli katsellaan vaikka viikonvaihteessa. =)

 8. Laihis Says:

  3. päivä käynnissä, vuorokauden saldo -1,5 kg! Siis yhteensä jo 2,5 kg mikä on varsin palkitseva havainto, vaikkakin tiedän, että keho luopuu nyt ylimääräisestä nesteestä. Nukuin 9 tuntia putkeen, pää on ihan sekaisin, mutta olo muutoin ihan mahtava! Kupissa ihan uuttaa tummapaahtoista kahvia, maku järkyttävän hirvittävä, mutta alas menee :D

 9. Pläski Says:

  3.päivä menossa. -2.5kg. Vähemmällä nesteen nauttimisella olisi varmaan -5kg. En pidä mitenkään suurena ihmeenä, koska painoni heittelee muutenkin pari kiloa vuorokaudessa. Aivan kirjaimellisesti en ole diettiä noudattanut. Kahvin olen aina juonut ilman sokeria ja jugurtit ja raejuustot ei mene alas. Hyi hemmetti! Naudan liha vaihtui poroon, kun vahingossa tuli väärää lihaa pakkasesta. :D

  Olo on muuten ihan normaali, eikä nälkäkään ole.

 10. Pläski Says:

  4.päivä. -3.2kg

  Tämä päivä näyttää aika rankalle. Raejuustot ja jugurtit tosiaan jää syömättä. Pitää katella jotain muuta tilalle.

  Huomista päivää odotan oikein jännityksellä. Kuinka hemmetissä jaksan syödä noin paljon. :D No pakkokai se on. Normaalisti minulle olisi riittänyt pelkkä kala. Millähän perusteella ton pitää olla paistettua? Mieluummin savustaisin vaikka kuhan…

 11. Laihis Says:

  4. päivä täälläkin ja olo on eilistä virkeämpi. Eilen oli iltatyön vuoksi pakko tankata kaikki proteiinit jo päiväsaikaan ja iltaan jäi vain salaatti sekä hedelmä. Pääkipu oi myös seurana. Nyt on oppinut pitämään nälkää loitolla vedellä jonka juominen ON tärkeää kehon kuluttaessa nesteitä huimaa vauhtia. Eilisiltainen pyörrytys ja huono olo johtui varmasti liian vähästä vedestä. Lounas nautittu ja illalla saa herkutella hedelmillä ja banaanilla! EIkä tarvitse juoda aamulla kahvia, jihuu!! Luulenpa, että tuon kalan voi hyvillä mielin myös savustaa tai höyryttää.

 12. Laihis Says:

  2. viikko alkaa. Saldo – 4 kg ja olo mitä mahtavin paisti että nyt on jättinälkä ja tuijotan kelloa siinä toivossa, että se liikahtaisi hiukkasen vikkelämpään lounaan paikalle. Olen sitä paitsi kehittänyt viikossa itselleni vakavaa laatua olevan kahviaddiktion :)

 13. tavis laihduttaja Says:

  Aika mahtavia tuloksia tosiaan viikossa tullut Laihis. Toivottavasti jaksat kertoa kokemuksistasi loppuun asti ja pääset tämän laihiksen kunnialla maaliin! Jotenkin tuntuu että tämä laihdutusmenetelmä on kuitenkin vain pikalaihdutus eikä se välttämättä kestä kovinkaan pitkään, jos ei muuta totaalisesti omaa ruokavaliota. Ehkä tällainen kertarysähdys kuitenkin saa omat ruokailutottumukset muuttumaan helpommin, kun on joku ohjenuora jota seuraa päivittäin, niin ei tarvitse miettiä mitä pitäisi syödä, kun on ohje jokaista päivää varten.

  Olisi hyvä kuulla myös miten hyvin Laihiksen laihdutus toimii tämän kuurin jälkeen ja tuleeko kilot heti takaisin ja pitääkö laihdutuskuuri myös tämän sairaaladieetin jälkeenkin. Ehkä tässä tarvitsee itselleen vain jotain motivaatiota, jotta jaksaisi itsekin ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa totaalinen elämänmuutos vaikka näinkin rajun dieetin muodossa.

 14. Laihis Says:

  Päivä 11.
  Tällä viikolla ei ole ollut niin isoa nälän- tai heikotuksen tunteita kuin viime viikolla. Vatsalaukku on pienentynyt ja tulee vähemmästä määrästä kylläiseksi. Makeaa ei tee mieli eikä alkoholia. Olo on energinen ja lyhyempi unikin riittää. Lihan syöminen on alkanut tökkimään. Johtunee myös yliherkästä hajuaististani joka jostain syystä nyt hylkii varsinkin broileria. Luulenpa, että tulevana lauantaina haen vaadittavan annoksen suoraan kaupan grillitiskistä ja nautin ihan tuoreeltaan. Jääkaapissa tai pakastimessa ollut liha tökkii rajusti. Ja loppuviikon pihvit vaihdan rasvattomaan naudan jauhelihaan jonka maustan runsaasti. Kilomäärä pysyi koko alkuviikon samassa, mutta se ei saanut luovuttamaan sillä vessa-asiat ovat olleet hiukka viiveessä normaaliin verraten. Tänä aamuna sitten vaaka armahti ja nykäisi neulaa 0,5 kg vähemmälle joten kokonaissaldo nyt -4,5 kg. Tajuntaan hiipii varmentavia ajatuksia siitä, että me syömme kerralla sekä vuorokaudessa ihan liikaa siihen tarpeeseen nähden millä ihminen tulee toimeen, ja itse asiassa toimii paremmin. Korostan vielä, että tämä sairaaladieettini ei ole minulle pikamatka onneen ja hoikkuuteen, vaan kurinpalautus sekä alkusysäys seuraavalle 15 kilolle, tavoitteena ensi kesä.

 15. Pläski Says:

  Päivä 12. -4,1kg

  Yllättävän hyvin, vaikka viime vloppuna tuli ryypättyä ja mässättyä. Kaveri pyyti mökille niin senhän tietää mitä siitä seuraa…

  No toimiva dieetti jokatapauksessa. Emäntäkin huomasi, että maha pienentynyt. Tarkoitus saada pudotettua vielä 2.9kg jonka jälkeen palluu “normaaliin” elämään ilman ilta mässyjä. Tarkoitus saada pudotettua yhteensä 14kg. Kerron sitten miten kävi.

 16. Laihis Says:

  Lauantaina katkesi kuuri. Päivällä söin iohjelmaan merkityn lounaan, mutta päivällinen korvaantui jokusella lasillisella punaviiniä. Sunnuntaina heitin piutpaut koko dieetille ja mässäilin kaikella mahdollisella. Mutta nyt maanantaiaamuna takaisin ruotuun. Tarkoituksena ei ole aloittaa kolmatta viikkoa ihan yhtä tiukkaan, mutta kahvi on kupissa ja lounaaksi suunnittelin porkkanaa/raejuustoa/kananmunia eli jatkan omalla tavallani kevyttä linjaa ja vähin hiilihydraatein. Vatsalaukku on pienentynyt kahdessa viikossa siten, että se eilinen mässyttely hirvijauhelihaopihvillä, parsalla ja uudella perunalla (yhdellä) ei nyt täytä varsinaisesti mässyttelyn tunnusmerkkejä. Enkä sentään lähtenyt pizzalle tai kiskonut puolta litraa suklaajäätelöä. Suurin synti taisi olla kaksi pienehköä lettua. Nyt siis takaisin ruotuun. Lupasin lisäksi itselleni, että joka toinen viikonloppu saa herkutella.

 17. uusiyritys Says:

  4.pvä menossa. paino tullut alas 3.8 kg, josta tietty suurin osa nesteitä. Ihan orjallinen en noudattamisessa ole. Kahvia juon pitkin päivää, mustana. Ylipainoa lähtötilanteessa on noin 12 kg. Jatkuva nälkä kiusaa edelleen, vaikka juon vettä todella paljon.

 18. toimii Says:

  Kaksi päivää ennen kuurin aloitusta (lähtöpaino 92,9 kg) aloitin nesteen poiston siirtymällä salaattiin & juoksemalla. Nestitä lähti 1,3 kg.

  Kuurin alkaessa paino 91,6 kg. Nyt menossa kuurin 9. päivä, jona aikana pudonnut -3,9 kg lisää ja vyötäröltä lähtenyt 6 cm. Olo ollut hyvä koko ajan, lukuunottamatta ajoittaista vähäenergisyyttä lounaan jälkeistä nuokahtamista parina päivänä.

  Urheilen normaalisti paljon (paitsi kesän grillikauden aikana, jonka tuhoja tässä korjailen). Palautin urheilumäärät kerralla normaalitasolleni (vähintään 3 suhteellisen kovaa harjoitusta viikossa). Energiat eivät kuitenkaan ole riittäneet täystehoisiin harjoituksiin.

  En ole noudattanut ohjetta orjallisesti vaan olen neljänä päivänä syönyt ananasta ja hunajamelonia ja juonut vähäkalorista heraproteiinijuomaa.

  Tavoitepainoon matkaa kuutisen kiloa. Pohdinta kohdistuu jo kuurin jälkeiseen aikaan.

 19. toimii Says:

  Viimeinen eli kuurin 13. päivä menossa. Paino alas 14 päivässä 6,8 kg ja vyötäröltä 8 cm pois. Ihannepainoon matkaa viitisen kiloa. Ohjetta olen noudattanut loppuajan kohtuu tarkkaan, annoskokoa tosin kasvattaen. Ja liikuntaa paljon. Hyvä startti jonkinasteiselle elämäntaparemontille. Tavoite päästä ihannepainoon vuoden loppuun mennessä.

 20. 170/74,6 Says:

  Viime syksynä laihduin sairaaladieetillä – 5,1kg. Se on pysynyt pois vuoden. Nyt tavoittelen uutta -5kg pysyvästi.
  Sitten olen normaalipainossa.
  Aloitin tänään ma ja paino on 74,6kg. Päivä sujui hyvin.

 21. 170/74,6 Says:

  2.päivä. Paino 73,1kg. Hyvä päivä.
  Pudotusta -1,5kg. Motivaatio korkealla – haluan näyttää farkuissakin hyvästä!

 22. anne Says:

  dietin 5 päivä menossa ja ihan tarkkaan olen tähän menneessä sitä seurannut. kiloja vaan ei ole lähtenyt ollenkaan. lähinnä turvottaa joka päivä enemmän. olen juonut joka päivä reilusti vettä ja sitä on säännöllisesti myös poistunutkin. miksi en sitten laihdu??
  aloitimme dietin kämppikseni kanssa samaan aikaan ja syödään samoja ruokia, ja hän on laihtunut jo yli 3 kiloa.
  Mitä minun kannattaisi tehdä ??

 23. 170/74,6 Says:

  3.päviä. Paino 72kg. Pudotusta -2,6kg. Hyvä päivä taas. Kaikki muut ruuat olleet hyviä, paitsi pinaatti – huh. Vettä juon paljon. Työpöydälläni on puolen litran vesipullo, jota täytän. Kolmen ruokailurytmi sopii. Nautin tunteesta, että laihdun. Huomenna on mieliruokiani – nam!

 24. 170/74,6 Says:

  Tuohon Annen kysymykseen miksi ei laihdu, haluan kertoa toisesta laihdutuskokemuksesta. Tänä syksynä halusin saada muutaman kilon pois ja aloitin 7pv:n ns. rasvanpotllokeitto eli “kaalisoppadieetin”. Vaikka noudatin ruokavaliota täsmällisesti, paino putosi vain kilon! No huh – ja kaikki se vaiva. Tuon dieetin totesin minulle sopimattomaksi ja arvelen sen johtuvan tuosta kasvispainotteisuudesta.

  Olen karpannut vuoden ja todennut vähähiilihydraattisen ja runsasproteiinisen ruokavalion sopivan itselleni. Heti kun lisään hiilihydraatteja , paino alkaa nousta.

  Tämä sairaaladieetti on mielestäni minunlaiseni karppaajan unelma ja sopii hyvon.

  Jos Sinäkin Anne löytäisit toisen sopivamman dieetin itsellesi!

  Mehiläisen sairaaladieetti vaikutti minusta myös hyvältä, kun luin siitä. Se on paljolti lähes sama kuin tämä sairaaladieetti, mutta jotkut ruuat on paremmat (pinaatin sijaan kurkkua tai joskus saa syödä enemmän jne)

 25. 170/74,6 Says:

  4.päivä. Paino 71,6kg.
  Ihana fiilis laihtumisesta! Töiden jälkeen oli jo nälkä neljän aikaan, vaikka söin kahdeltatoista. Olen lähdössä tunnin lenkille ulkoilemaan.
  Iltasyömisen sijaan pitää yrittää keksiä muuta puuhaa. Kenties saunon ja luen uusinta karppi-ruokakirjaa ;)

 26. -jjas Says:

  Ensimmäinen päivä menossa, lounaan söin yhdeltätoista, joten äsken oli jo nälkä, ja jouduin syömään toisen aterian näinkin aikaisin. Huomenna yritetään vähän myöhempään :) . Hyvillä fiiliksillä mennään, mitään hirveää näläntunnetta tai pääkipuja ei ole ollenkaan ollut, ja olo on muutenkin hyvä. Tarkoitus olisi tiputtaa aluksi -15kg, josta tulisi ehkä n. 5kg takaisin, aloitettuani normaalin syömisen. Huomenna kerron paljonko on tippunut !

 27. 170/74,6 Says:

  7.päivä. Päätä särki 5. päivänä perjantaina hirveästi. Nyt sunnuntaina on aika ok. Tosi vähän saa syödä: teetä,kinkkua ja paljon vettä!
  Paino on 71kg, – 3,6kg. Huomenna alkaa alkaa toinen viikko – toiveikkaana edelleen ; )

 28. jarkko Says:

  Elämäni neljäs kerta sairaaladieettiä menossa, toinen viikko alkoi tänään.Ilmeisesti toi “orjallinen” noudattaminen tuo tuloksia, 7 päivää takana ja -8,5kg on hävinnyt alkupainosta.Aiemmin tulokset eivät ole olleet noin rajuja, mutta lähes yhtä hyviä.Pientä luistamista on ollut esim. tomaattien määrän olen tuplannut,hedelmän olen siirtänyt päivälliseltä lounaalla olevan maustamattoman jogurtin kaveriksi, muuten kaikki ohjeen mukaan.Lauantaina tää dieetti on ohi ja sitten loput sulatellaan karppaamalla vähän pitemmällä aikavälillä.

 29. 170/74,6 Says:

  Miten Jarkko sun tulokset ovat vuosien mittaan olleet? Oletko saanut painosi pudotettua sen pysymään pois? Oletko vuosien mittaan aina vaan laihtunut? Paljonko alkupainosi on ollut ja miten nuo neljä sairaaladieettia ovat painoosi vaikuttaneet? Oletko aina palannut takaisin alkupainoon?

 30. 170/74,6 Says:

  13.päivä sairaaladieettiä. Olen noudattanut sitä kirjaimellisesti ja muuten viettänyt tavallista elämää. Paino on tippunut 74,6kg:stä 69,6kg:hen – 5kg. Huomen aamuna on viimeinen punnitus. Sitten jatkan karppaamalla. Vuoden päästä voin kuvitella tekeväni tämän uudelleen ja saada siten painoni vähitellen ihannepainokseni n. 65-66kg.

 31. 170/74,6 Says:

  14.päivän aamu ja viimeinen paino punnituksessa 68,8kg. Pudotusta -5,8kg. Olen tyytyväinen ;)

  Nyt taas tavalliseen elämään!

 32. Kujakatti Says:

  Olen itse vuosia sitten vetänyt tuon pari kertaa läpi; nyt näyttää vain olevan vähän modernisoitu versio. Molemmilla kerroilla putosi 9 kg (eri vuosina) ja nyt olen suunnitellut taas uusintaa. En vain tiedä noudattaisinko sitä vanhaa tuttuua hyvää, vai vaihtaisinko tässä oleviin muutoksiin…

 33. heidi Says:

  itse aloitan tämän dietin tiistaina :) jännittää että pystyykö itse olemaan tuon kaksi viikkoa nuin niukalla ruokavaliolla.. itse olen nimittäin aina ollut hyvä lipsumaan näistä dieteistä mutta pitää nyt yrittää ihan tosissaan tätä ja jospa niitä tuloksiakin alkaisi syntymään

 34. Jen Says:

  Ajattelin kokeilla kyseistä sairaaladieettiä. Painan 56kg ja olen 165cm. Minulle normaalipaino on 50-52 kg. Olen teini-ikäisestä reilu parikymppiseksi painanut tuon 50-52kg mutta nyt parin viime vuoden aikana kiloja on pikkuhiljaa tullut ja näköjään jäädäkseen :( Tosin olen saanut kaksi lasta, mutta olen raskauksien jälkeen aina päässyt “normaalipainoon” itsestään ja nämä muutamat liikakilot ovat tulleet aivan muista kuin raskaus-syistä. Ilmeisesti kiireisestä elämästä johtuvasta liikunnan puutteesta ja epäsäännöllisistä ruokailuista ja elämäntavoista. Tavoitteeni on siis laihtua 4-6 kg tämän dieetin avulla. Lisäksi liikun kuten aikaisemminkin 1-3 kertaa viikossa käymällä jumpassa, zumbassa sekä juoksemassa.

  Mielenkiintoista nähdä kuinka dieetti alkaa toimia, en ole koskaan aikaisemmin kokeillut minkäänlaista dieettiä ihan tosissani, mutta nyt olen päättänyt että saan nuo muutamat kilot pois ja sen jälkeen aion saada ruokailutottumukseni enempi terveellisiksi. Eilen illalla paino oli 56,1kg.

  1. dieettipäivä. Aamun aloitin mustalla kahvilla ja sokeripalan korvasin yhdellä maitosuklaapalalla (koska en voi sietää kahvia sokerilla). Kahvia join myös päivällä toisen kupillisen ennen lounasta. Lounasta odotin vatsa kurnien ja söin 2 kananmunaa, keitettyä pinaattia ja tomaatin (oli muuten yllättävän hyvää). Päivällisellä söin tosi ison naudanlihapihvin, jäävuorisalaattia, basilikaa, rucolaa, sipulia, kurkkua ja kaksi kirsikkatomaattia, lorauksen oliiviöljyä ja sitruunamehua. Jälkiruoaksi nautin kourallisen viinirypäleitä (tuore hedelmä). Tuli kylläinen olo vaikka teki hirveästi mieli syödä vielä jotain. Mustaa kahvia join vielä päivällisen päälle illalla. Näiden lisäksi olen juonut paljon kivennäisvettä (veden tilalta siis kivennäisvettä koska en voi juoda hanavettä joka on pahanmakuista ja liian lämmintä). Nyt illalla nälkä on karmaiseva, maha kurnii ja suuta kuivaa, tekisi niin mieli syödä jotain hyvää mutta maltan mieleni. Jospa se tästä helpottaisi :)

  Vaaka näyttää nyt ensimmäisen päivän iltana 54,8 kg. Eli -1,3kg — HUIKEETA! :)

  Mitään väsymystä tai suolen toiminnan muutoksia en ole havainnut vielä, enkä päänsärkyä. Vain nälkä on/ tekee mieli syödä :) Pissalla olen joutunut paljon juomisen vuoksi käymään hiukan normaalia tiheämpään.

 35. Jen Says:

  2. dieettipäivä. Aamun aloitin mustalla kahvilla ja maitosuklaapalalla. Helposti pärjäsin lounaalle asti ja lounaaksi nautin suurensuuren naudanlihapihvin ja vihreää salaattia sekä jälkkäriksi omenan. Myös mustaa kahvia join ruoan päälle. Lounaan ja päivällisen väli oli taas pahin, nälkä tai ainakin “syömisen himo” oli kova ja söinkin tässä välissä ohuen siivun ruisleipää margariinilla voideltuna. Lopulta päivällisen aika koitti ja söin paksun siivun kinkkua ja maustamatonta jogurttia 1,5 dl vadelmien ja viinirypäleiden kera, eli vähän lipsuin kun lisäsin maustamattomaan jogurttiin vadelmat ja viinirypäleet. En saanut maustamatonta jogurttia alas sellaisenaan. Illalla kylässä käydessä söin vielä pienen annoksen keitettyä parsakaalta, kukkakaalta ja porkkanoita. Eli lipsuin jälleen. Myös kahvia join vielä illalla kupillisen mustana. Näiden lisäksi olen juonut runsaasti kivennäisvettä ja pissalla on saanut ravata jatkuvasti. Vaaka näytti nyt toisen päivän iltana tuon saman 54,8kg eli tänään ei enää ollut paino pudonnut :( johtuneeko lienee lipsumisesta…huomenna taas aion pysyä visusti dieetin mukaisessa ruokavaliossa. Pakko saada nämä muutamat liikakilot karisemaan ja turha neste pois kehosta.

 36. Jen Says:

  3. dieettipäivä. Aamun aloitin jälleen kupillisella mustaa kahvia, suklaapalalla ja siivulla ranskanleipää ilman levitettä. Söin aamiaisen myöhään joten lounas jäi välistä ja söin lounaan ja päivällisen yhtäaikaa. Hedelmät säästin illaksi. Tänään kävin myös pienellä reilun puolen tunnin kävely-/juoksulenkillä rattaiden kanssa. Kahvia join myös päivällä ja illalla aamukahvin lisäksi, ja tietysti mustana. Kivennäisvettä olen myös juonut tänään reilusti, noin 1,5l. Vaaka näyttää nyt 3. dieettipäivän iltana 54,2kg eli tämän päivän saldo on -0,6kg. Yhteensä paino on nyt pudonnut 1,9kg. Saas nähä miten jaksan ja miten hyvin paino vielä jatkaa putoamistaan. Tänään on ollut pientä päänsärkyä ja iltapäivästä väsytti vaikka yöunet olivat hyvät. Nälkä on hirveä!

 37. Jen Says:

  4. dieettipäivä. Aamun aloitin mustalla kahvilla ja suklaapalalla. Lounaaksi söin raejuustoa, porkkanaraastetta ja yhden keitetyn kananmunan. Päivälliseksi tein maustamattomasta jogurtista ja hedelmistä smoothien. Lisäksi join paljon kivennäisvettä päivän aikana ja kahvia muutaman kupillisen mustana. Tänään lipsahdin iltasella myös syömään pari ranskalaista perunaa sekä kaksi viipaletta ruisleipää margariinilla.Illalla kävin myös reippaalla puolen tunnin juoksulenkillä. Vaaka näyttää 54,3kg eli +100g on tämän päivän saldo :( Voiko nuo pari ranskalaista ja ruisleivän viipaletta todella vaikutta noin paljon. Vettä olen tosin juonut tänään hiukan edellispäiviä vähemmän…voisikohan sillä olla aineenvaihduntaa huonontava vaikutus. Maha tuntuu myös olevan hiukan kovalla.

 38. Jen Says:

  5. dieettipäivä. Aamun aloitin mustalla kahvilla ja lipsahdin syömään myös yhden viipaleen ranskanleipää margariinillä sekä yhden sokerikorpun. Nälkä ei ollut kovakaan ja lounaaksi söin runsaasti tilkassa auringonkukka-öljyä paistettua broileria ja muutaman siivun sipulia. Tietysti olen tänään taas juonut pitkin päivää runsaasti kivennäisvettä. Päivällisen aikaan ei ollut kovinkaan nälkä ja söin keskikokoisen naudanlihapihvin paistettuna tilkassa auringonkukkaöljyä lisukkeena keitettyä parsa- ja kukkakaalta pienehkö määrä, vihreän salaatin jätin väliin kun en jaksanut syödä enempää. Kahvia olen juonut pari kuppia mustana aamukahvin lisäksi. Olo on ollut pirteä ja hyvä. Senttejä on selvästi lähtenyt reisistä ja lantiolta (jossa minulla sitä ylimääräistä on ollut) mutta vaaka näyttää kuitenkin vain 54,1kg eli -100g elisestä. Yhteensä pudotusta 5 päivässä on tullut nyt 2kg. Olisin odottanut että paino olisi pudonnut enemmän :( harmittaa onko lipsumiseni tosiaan vaikuttanut näin paljon :(

 39. Jen Says:

  Lisäys edelliseen: siis -200g eilisestä.

 40. Jen Says:

  6.dieettipäivä. Aamun aloitin mustalla kahvilla ja lisäksi taisin syödä viipaleen ruislimppua margariinilla voideltuna. Lounaaksi söin kanaa ja keitettyä kukka- ja parsakaalta sekä pari kirsikkatomaattia ja kurkkua sitruunamehulla höystettynä. Illalliseksi söin 3 kananmunaa, ruislimppuaviipaleen margariinilla sekä ison porkkanan. Näiden lisäksi join pari kupillista mustaa kahvia päivän aikana sekä runsaasti vettä. Vaaka näytti 6. dieettipäivän iltana 53,8kg eli -300g edellisestä. Yhteensä -2,3kg pudotusta. :)

 41. Herregyyd Says:

  Hei se Mehiläisen sairaaladieetti on ihan ok alkusysäys – itsekin sen vetäneenä ja jonkun 7-8kg laihtuneena. Ongelma siinä, niinkuin muissakin poppakonsteissa on sama: Ei pitkäaikaisia tuloksia. Jarkkokin mainitsi vetäneensä ko. dieetin neljä kertaa elämässään.

  Suosittelenkin, että käytätte tämän (tai mieluummin sen Mehiläisen version) korvaamaan South Beachin alkupyristelyt ja siirrytte sitten siihen oisko tokaan vaiheeseen SB:ssä. Siinä meinaan liikutaan kohti pysyvää painon hallintaa…

  Ja Jen: Tämä dieetti on alunperin tarkoitettu nopeaan painonpudotukseen sairaalassa, esim. operaatioihin, jotka edellyttävät tiettyä painonpudotusta. Tuollaisella nälkäkurjella ei voi pudotusta tulla samassa mittakaavassa kuin oikeasti ylipainoisilla :)

 42. M36 Says:

  Mies 36v. Pituus 180cm.

  Puntarin lukema aamulla heräämisen jälkeen ja vyötärön ympärys navan kohdalta mitattuna.

  Tulokset:
  Ma 9.1 102.2kg 115cm
  Ti 10.1 100.5kg 113cm
  Ke 11.1 99.3kg 113cm
  To 12.1 98.7kg 112cm
  Pe 13.1 98.3kg 112cm
  La 14.1 97.6kg 111cm
  Su 15.1 97.7kg 111cm
  Ma 16.1 97.4kg 111cm
  Ti 17.1 96.8kg 110cm
  Ke 18.1 96.4kg 110cm
  To 19.1 96.3kg 109cm
  Pe 20.1 94.9kg 109cm *
  La 21.1 95.5kg 110cm
  Su 22.1 95.3kg 109cm

  *) Torstaina illalla join viskiä sillä seurauksella että perjantaina aamulla oli kuivahko olo, jano ja krapula. Se näkyy perjantai-aamun painossa. Muilta osin noudatin dieettiohjetta orjallisesti.

 43. Saskia Says:

  Parin viikon päästä on lähtö etelään. Ennen sitä pitäisi saada useampi kilo painosta pois. Syksy ja alkutalvi on tullut mässäiltyä ja oltua vähällä liikunnalla, joten nyt on tarkoitus viettää pari viikkoa kurinalaista elämää sairaaladieetillä runsaasti liikkuen. Huomenna siis aloitan dieetin.

 44. Saskia Says:

  Ensimmäisenä päivänä oli energinen olo. Aamukahvin kanssa sokeripala jäi ottamatta ja salaatin sekaan en laittanut tilkkaa öljyä. Mietin mahtaako näillä olla suurempikin merkitys dieetissä. Paino ensimmäisenä päivänä 64 kg.

 45. Saskia Says:

  Toinen päivä oli helpompi kuin ensimmäinen. Kiusauksia oli helpompi välttää. Päivälliselle ei ollut saatavilla maustamatonta jugurttia, joten söin kinkkua hiukan enemmän. Sokeripalan korvasin suklaapalalla. Paino toisena päivän 63 kg.

 46. Saskia Says:

  Kolmas päivä oli jälleen edellisiään helpompi. Aamun sokeripalan korvasin suklaapalalla. Paahtoleipäviipaleen korvasin rasiallisella mansikoita, koska haluan tämän parin viikon ajan olla syömättä viljatuotteita. Lounaan hedelmänä söin mangon ja päivällisen hedelmänä papaijan. Paino 62,7 kg.

 47. Saskia Says:

  Aamun sokeripala tuli jälleen korvattua suklaapalalla leipä rasiallisella mansikoita. Muuten päivän ruokaohjetta tuli noudatettus. Paino sama kuin edellisenä päivänä, 62,7 kg.

 48. Saskia Says:

  Tajusin ettei tämä dieetti tee hyvää hampaille, kun syödään paljon sitruunaa ja sitruunamehuoa, joten jätin dieetin sikseen ja jatkan muuten vain kevyemmällä ruokavaliolla.

 49. Papuliini Says:

  3. päivä menossa. Nälkää ja lievää heikotusta lukuun ottamatta kaikki on mennyt hyvin.
  Lähtötilanteeni oli 75,6kg ja 3. päivänä vaaka näytti 74,3kg aamupainoksi. Nyt jo siis 1,3kg pudotusta!
  Painonpudotukseni alkoi jo 13.2 lomamatkan jälkeen jolloin paino oli noussut 78kg ja tajusin, että nyt on pakko ottaa härkää sarvista. Sain siis keventämällä ruokavaliota painon alas 75 kiloon ennen kuin aloitin dieetin. Tarkoitus on jatkaa loppuun asti (13 päivää) ja sen jälkeen pikku hiljaa totutella takaisin normaaliin ruokavalioon.

 50. SM Says:

  Itse olin kyseisellä dietillä vajaa vuosi sitten. Lähtötilanne oli: nainen, 30v, 162cm, 61kg. Noudatin diettiä muuten tarkasti, mutta kahvin sijasta join teetä sekä välillä jätin leivät kokonaan pois. Olo oli lähes kokoajan hyvä eikä kahdesta ensimmäisestä päivästä selvittyä näläntunnekkaan ollut kova. Liikuntaa harrastin satunaisesti (ehkä 2krt/vko). Paino putosi 6,5kg.

  Se mistä olin iloinen painonpudotuksen lisäksi ja ehkä osittain myös eniten oli se, että olo oli huomattavasti virkeämpi, kevyempi ja kaikinpuolin “terveempi” mm. iho/hiukset. Tästä alkoikin uusi elämäntapa. Hiilarit jäivät takaa-alalle, mutta niin, että niitä saa kohtuudella syödä. Lounasaikaan syön joko omia eväitä tai sitten muuten “normaalisti”, mutta vaihdan perunan/pastan/riisin tilalle kasvikset, perunamuusin ystävänä teen tosin poikkeuksen ja otan sitä hyvin pienen annoksen. Sipsejä, hampurilaisia, karkkeja yms. en ole jättänyt pois, mutta niiden syömistä olen toki rajoittanut huomattavasti, esim viikonloppuun ja kohtuudella. Ruokavalio muutoksen kautta myös liikunta astui kuvioihin. Paino putosi ja jäi 52kg. Olen tyyväinen. Mitä nyt pientä kiinteytystä voi aina harrastaa. ;)

 51. Karppaaja Says:

  Toimii. Itse paastosin pelkillä nesteillä pari vuorokautta, jonka jälkeen aloin noudattaa tätä. Itse en käytä sokeria, vaan aamuisin nautin mieluummin vihreää tai mate -teetä ja spagulax -kuitulisää.. Vihannesten yms. tilalla käytän proteiinipitoisia kasviksia kuten sieniä, parsakaalia yms. En ymmärrä mitä järkeä noissa sokeripaloissa on? Itse luokittelen olevani semi-vegetaristi sillä syön päivittäin kalaa/äyriäisiä/levää, joskus saatan kalkkunaa ostaa, kun tarjouksessa jossain on. Noudatan melko pitkälle karppaajan ruokavaliota, mutta käytän eläinperäisiä tuotteita nauttiessani vain vähärasvaisimpia valmisteita. Pre-Alb -lukemat ovat diagnoosin mukaan täydelliset ja suurin ihmetys on se että kolesterolini on silti 3.2 vaikka saatan syödä joka päivä kananmunia 1-5 kpl jne. Viljan tyyppisistä tuotteista ruokavaliooni kuuluu pääasiassa soija ja leseet. Maitoa en juo, mutta syön valtavasti maitorahkaa ja raejuustoa jne. Huomaan että paino useimmiten jopa laskee vaikka söisin lomapäivinä jotain about 1500 kcal. Työpäivinä jos pistelee sen 2500 kcal niin paino saattaa laskea myös. Olen 163cm pitkä ja painan 50 kg. Teen kuitenkin fyysisesti melko raskasta työtä personal trainerinä ja en liiemmin autoa käytä. Tuo sairaaladieetti on melko lähellä omaa ruokavaliotani, mutta nuo annokset minulla ovat varmaan monta kertaa suurempia :)

 52. cactus Says:

  Toisen päivän ilta! Lähtötilanne: nainen 36v, 167 cm ja painoa about 66kg. Seuraan tuoksia vaatteilla, en vaalla. Minun “normipaino”, jossa olin pitkään oli n 60kg. Yritän noudattaa sairaaladiettiä niin tarkkaan kun voin, mutta ihan helppoa se ei ole. Esim ravintolassa oli laitettu pihvin päälle kastiketta(pv1). Koitin siirtää sen sivuun, mutta osa jäi. Kinkku/jogurtti illallisen jälkeen on hieman nälkä tai ainakin ruokahimo, vaikka söin kinkkua paljon yli 50g. Kuinkahan paljon sitä saisi syödä, ohje sanoo vain että min 50g. Mikä om max?=)Yhtenä päivänä ei saa kahvia, ainoastaan porkkanaa, mihinköhän se perustuu? Ja se sokeri kahvin kanssa. Mitäköhän tapahtuisi jos sen korvaisi kiivillä? Tuntuu että amulla kaipaisi c-vitamiinia. jatkoa seuraa! =)

 53. Tapsuli Says:

  Eilen aamulla (5.3.2012) aloitin kuurin, painoa 88kg, Musta kahvi, sokeripala aamuyhdeksältä. Yhden maissa sitten pussillinen keitettyä pinaattia, tomaatti + pari keitettyä kananmunaa yrteillä ja aromisuolalla maustettuna. Kuuden aikoihin viimeinen ateria, n.250 grammaa paistettua pihviä, jäävuorisalaattia sitruunaöljyllä liukastettuna. Koko päivän aikana lisäksi 3 litraa vettä. Illalla olis ollu kova makean himo mutta taistelin!

 54. cactus Says:

  Kolmas päivä menossa. Lounaan ja päivällisen välinen tauko tuntuu pitkältä, varsinkin kun lounaalla ei ollut mitään proteiinipitoista. Ei se pinaatti/tomaatti kauhean hyvin pidä nälkää, vaikka ison satsin vedinkin. Ihan kauheasti odotan iltaruokaa, jossa jopa kinkkua ja kananmunaa =) Onko muilla dietin aikana jatkuva nälkä, ja meneekähän tämä ohi? Jatkaa aion ehdottomasti!

 55. cactus Says:

  Viides päivä. Selvästi helpoin tähän mennessä. Saa syödä pihviä ja kalaa. Tämä voisi olla hyvä ruokavalio ihan joka päivä, kallis kyllä..

 56. Tapsuli Says:

  Viides päivä aluillaan rääkkiä. Toinen päivä ok, kolmannen illalla kauhea näläntunne ja päänsärkyä, nukkumaan mennessä huijasin ja napostelin muutaman sokeripäällysteisen salmiakkilantin. Neljännen päivän aamuna suht koht hyvä olo, ei näläntunnetta lainkaan. Puolilta päivin eka kertaa lenkille kuurin aikana, olo energinen ja pirteä. Mutta taas illalla hedelmäsalaatin ym. syömisen jälkeen alkoi mahan mourinta ja päänsärky. Vettä olen joka päivä lipittänyt ainakin kolme litraa. Tänään onneksi luvassa ihan kunnon ateriat, kalaa ja lihaa aterioilla. Mutta kuuria en kesken jätä!! Neljän kuuripäivän jälkeen paino tippunut 3kg, eli nyt 85. Tavoite tällä dieetillä olis se 8:n kiloa pudottaa, ja sen jälkeen muutama kilo vielä ruokavalion muutoksilla ja liikunnalla.

 57. cactus Says:

  Päivä kahdeksan. Eli toinen viikko alkanut. Vieläkin olen syönyt ohjeiden mukaan, vaikka ei aina ole ollut ollenkaan helppoa. Kuudes päivä oli helpoin tähän asti, silloin jaksoi harrastaa liikuntaakin. Nyt taas näklä ennen iltapalaa. Periksi ei anneta!!!

 58. corto Says:

  Toinen päivä alussa, kahvi juotu. Pihvi odottaa paistamista. Mies 175cm, lähtöpaino 94.4 kg. Päätä särkee ja sielu huutaa hiilareita apuun, mutta meinaan tän kuurin orjallisesti nyt kattoo.

 59. Tapsuli Says:

  Kahdeksas päivä lopuillaan. Aamuun mennessä pudotusta 4kg lähtölukemasta. Kuuri muuten mennyt hyvin mutta vallankin päivällistä ootellessa kauhee nälkä ja sitten makean yms napostelemisen himo yllättää aina nukkumaanmennessä. Päänsärkyä ollut nyt melkein päivittäin ja jotenkin sellaista ärtynyttä oloa juuri iltaisin. Aamulla ja muutenkin päivällä olo ollut tosi tarmokas, eli aamuisin on jopa nauttinut ylösnousemisesta! Alkoholia paljon käyttäneenä yllätys ettei viinaa ole tehnyt tippaakaan mieli, johtunee varmaan asennoitumisesta tilanteeseen. Turvotus kyllä laskenut naamalta tässä reilun viikon kuluessa huomattavasti, nesteitä kun poistuu mukavasti. Kaiketi voin tähän mennessä sanoa että olen ylpeä itsestäni kun näin pitkälle kuuria jaksanut ja tietysti sen myös loppuun asti vien. Kannatti ehdottomasti ryhtyä, kaikin puolin. Kuurin jälkeen helppo jatkaa terveellisimmillä linjoilla sekä ruoan että alkoholin suhteen. :)

 60. corto Says:

  3. päivä. Aamulla paino pudonnut 1.4 kg lähtölukemasta. Olo ok. Ei pahemmin nälkä ja päänsärky hellittää.

 61. corto Says:

  4. päivä. Aamupaino 1,5 kg eilistä pienempi!!! Olo on ok.

 62. Tirantella Says:

  Kolmas päivä menossa. Lähtöpaino oli 69. Pituutta 168. Tavoite on yhteensä -14 kg. En ole vielä käynyt vaa’alla. Nälkä on ajoittain vaivannut ja eilen heikotuksen tunne ja väsymys. Tänään jo vähän helpompaa. Pahinta tässä vaiheessa on paleleminen. Pientä lipsumista ruoka-aikojen suhteen. Esim. tänään söin kinkun jo välipalana ennen päivällistä. Veden tilalla olen juonut vissyä. Jos tällä sais noin 5 kg pois ja loput sitten vaikka painonvartijoiden pisteitä laskemalla.

 63. Tirantella Says:

  4. aamu ja -2kg, jee! Eilen illalla vatsa sekaisin, mutta nyt hyvä olo.

 64. corto Says:

  aamu 7. pudonnut kaikkiaan 4 kg.Lipsumiset jää kolmeen mustana juotuun kahviin. Muuten seurannut ohjetta aika tarkkaan. Pysyy sitä näköjään elossa, vaikkei koko aikaa ole napostelemassa jotakin…

 65. Tirantella Says:

  7. aamu ja vielä hengissä. Aamupalana kuppi teetä on melko nihkeä. No jos tästä päivästä selviää niin olis sitten puolet takana. Eilen jaksoin jopa salille. Nyt painoa pudonnut 3 kg eli varsin kivasti.

 66. corto Says:

  Toisen viikon eka päivä. Eilen lipsuin sen verran, että aamulla join teen sijasta kahvia ja illalla vedenjuontiin kyllästyneenä lipitin pannullisen vihreää teetä. Lipsukset eivät haittaa menoa, sillä aamun vaakalukema 89.8 kannustaa jatkamaan.

 67. corto Says:

  dieetti jäi kesken tänään. Influenssa iski.

 68. RA Says:

  9. päivä menossa, aamulla vaaka näytti -4,9kg. Vielä olis neljä kokonaista päivää jäljellä, saapa nähdä päästäänkö seitsemään kiloon asti!

 69. RA Says:

  13. päivän aamupaino -5,8kg. Ihan ei seiskaan asti menty, mutta kai tämäkin jotain on…

 70. Aune Marttila Says:

  Sairaaladieetissä on lihaa kahtena päivänä viikossa. Olen kasvissyöjä (kalaa syön) Millä voin korvata lihan, jottei dieetti keskeytyisi?

 71. juissi Says:

  no,niin tänään se alko sairaaladietti,paino 120kg,,,eli 30kg liika,,,viimeksi kun otin sairaaladietin 10v sit painoo lähti 12 kg kahdeviikon aikana,saas kattoo miten nyt lähtee

 72. kaalipää Says:

  Olen nainen, 157cm/59kg.
  Tavoite paino: 50kg.

  Mahan/reisien ympärys:92cm/53cm.
  Tavoite ympäryydet: 70cm/40cm.

  Mielluummin käytän “kaalisoppa” dieettiä, koska sopan kalori määrä on niin pieni, että kilojen lähtö on varma.
  Lisäksi tähän yhdistän kevyttä liikuntaa; 2 kertaa viikossa salilla käynti(30min täysitehoista juoksemista + käsilihas treeni), hissin sijaan rappusia pitkin, joka päivä hieman vatsalihaksia ja reisi treeniä.
  10 päivää aikaa laihduttaa tavoitteisiin. Kirjoittelen tänne tulokset 10 päivän päästä!:)

 73. katti Says:

  8.päivä menossa ja pakko oi jättää pinaatti pois. Reilu kymmenen vuotta sitten olin tällä samaisella dietillä hyvin tuloksin, nyt on päässyt paino karkaamaan reilusti kolme numeroisiin lukuihin, joten kurinpalautus todella paikallaan. Onneksi ensimmäinen viikko jo ohi, onhan se mennyt mutta helppoa en väitä tämän olevan, palkitsevaa kyllä. Ensimmäisellä viikolla painoa lähtenyt noin 5kg.

 74. Sofia Says:

  Toisen päivän aamukahvi menossa ja lukema eiliseltä -1,9kg. Palkitsee!! Eilen illalla oli tarkoitus mennä kahteen jumppaan, mutta meinasin pyörtyä jo ensimmäiessä joten jätin toisen väliin.. Liikuntaa muokattava siis hieman kevyemmäksi tämän dieetin aikana, ja kännykkänkin aion ottaa lenkille mukaan vastaavan varalle. :-) Ensin hiukan pelästyin, mutta ajattelin sen johtuvan vain hiilihydraattien puutteesta ja todella kovasta vedenjuonnista. Tsemppi on kova ja aion ehdottomasti jatkaa!

 75. Ann Says:

  Alkupaino 79,6 kg (167cm) eli vuosien aikana on hieman kertynyt…
  Olen noudattanut melko tarkkaan ohjetta ja samalla kirjannut kalorilaskuriin päivän ruuat. Vaihtelua tähän mennessä 400-vajaat 600 kcal /vrk.
  2. Aamu 78,4 kg ( -1,2kg)
  3. Aamu 77,2 kg (- 2,4 kg)
  Ja matka jatkuu :)

 76. Ann Says:

  4. Aamu 76,6 kg (-3kg)

 77. Sofia Says:

  Neljännen päivän aamuna pudotus -2,6kg, maha ihanan litteä, nälkä ei ole vaivannut kertaakaan eikä heikotus ole uusiutunut ensimmäisen päivän jälkeen. Tällähän jaksaisi vaikka maailman tappiin asti!

 78. Outi Says:

  Mulla on menossa 5. päivä tällä dieetillä eikä paino ole tippunut vielä yhtään. Olen huomannut että paikat ovat kiinteytyneet ja millejä (kenties senttejä) on lähtenyt, mutta vaa’an neula ei ole heilahtanut suuntaan eikä toiseen.
  Onko kenelläkään ajatusta miten tämä voi olla mahdollista? Olen noudattanut ohjeita pilkun tarkasti…

 79. Elina Says:

  En älyä mitä järkeä on tälläsellä dietillä on, koska painonpudotus ei voi olla pysyvää. Tällä dietillä kehosta poistuu nesteitä, mutta se ei voi polttaa rasvaa=läskiä. Ainoa tapa millä voi oikeesti laihtua ja saada pysyviä tuloksia on terveellinen ruokavalio ja liikunta!

 80. Miisu Says:

  3. päivän aamu ja -1,7kg.. Ylimääräsiä kiloja ei juuri ole joten olen tyytyväinen tuohon :)

 81. Miisu Says:

  niin ja nyt aamulla todella heikko olo, nälkä ei pahemmin ole vaivannut missään vaiheessa.

 82. Kalle Says:

  Hurja on tahti, sillä kuudennen päivän aamu menossa ja paino on pudonnut 5,8 kg. Alkuparametrit olivat, 54 vuotias mies, 180cm ja 105 kiloa. Motivaatio on korkealla ja aamulenkki kutsuu.

  Ohjeita olen noudattanut orjallisesta ja lisännyt liikuntaa huomattavasti.

 83. Kalle Says:

  8. päivä menossa ja painonpudotus jatkuu. Nyt on tasan 7,0 kiloa täynnä. Motivaatio kohoaa entisestään. Tämän dieetin jälkeen on hyvä aloittaa pysyvämpi terveellisen ravinnon nauttiminen.

 84. Kalle Says:

  10. päivä menossa. Laihtuminen jatkuu. Painonpudotus 7,8 kiloa. Aivan mahtavaa.

 85. Kalle Says:

  12. päivä menossa ja aamulenkki takana. Painoa on lähtenyt uskomattomat 8,9 kiloa.

  Mukava kirjoitella omista kuulumisistaan, kun dieetti on onnistunut yli odotusten.

 86. maisa Says:

  Tänään syödään ja huomenna lähtee dieetti päälle :) vähä jo jännittää meneekö ihmisten kanssa hermot liian vähän ravinnon takia :D pyydetään anteeksi sitten 2vk päästä :D

 87. Kiloihin_kyllästynyt Says:

  Huomenna olisi tarkoitus aloittaa tämä kuuri, hiukan kuin alku sysäksenä. Eniten pelottaa se, että olen tässä yksin. Ei ole tukijaa joka potkaisisi persuuksille kun epätoivo iskee ja repsahdus on lähellä. Olen vielä nuori ja haluaisin elää terveenä vielä monta vuosikymmentä, tällä menolla se ei onnistu. Joten nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn että minusta on tähän.

 88. Mie Says:

  Sairaaldiettiä takana 8 pvä: ja painoa pudonnut -6 kg. Orjallisesti, kun noudattaa niin kyllä tepsii:)

 89. luovutanko? Says:

  1. päivänä tuntu hyvältä. Hämmästyin kuinka vähän ihminen tarvitsee ruokaa. Söin aamupalan 5.00, lounaan 16.00 ja päivällien 18.00 jotta kukaan ei huomaisi outoa kiinnostusta pinaattia kohtaan :D D Vaakaa ei ole, mutta vatsa on jopa vaan tän yhen päivän aikana litistyny huomattavasti.

  2. päivä alussa. Hirvittää kun pitää odottaa kello 14 lounasta. Aamulla huimas ja jin pois koulusta, päätä särkee, mutta motivaatio on hyvin korkeella.

 90. Emilia Says:

  Haluaisin niin aloittaa tämän dieetin, mutta kahvi ei pysy sisällä, onko joku koittanut korvata kahvia teellä? Onko ollut suurta vaikutusta dieetin kulkuun? Dieetti on muuten hyvä, mutta kahvia en vaan pysty juomaan.

 91. Solekka Says:

  itellä neljäs päivä käynnissä ja olo on ihan ok. Toisena päivänä illalla pientä päänsärkyä, mutta meni ohi nukkuessa :-) Aamupaino -1,8kg alotuksesta. Tämän kanssa pärjää kyllä jos on jotakin tekemistä, eikä koko ajan mieti vain ruokaa ja syömistä :-)

 92. Kokeillut Says:

  Aloitin tämän dieetin 29.11.12 ja vedin sen lopuun asti. Painoa lähti vain 4 kilo, mutta silti olen tyytyväinen. Kun ohjeessa lukee että paino pysyy pitkää laihtumisen jälkeen johtuu varmaan siitä että dieetin lopettamisen jälkeen ei vaan pysty syömään entisella tavalla. Tapahtuu jonkinlainen muutos kropassa ja päässä ja tekee mieli vain jatkaa samaan tyyliin. Jos ei ihan noin tarkkaa ja tiukkaa rajoittaa syömistä vaan kuitenkin katsoa mitä laitta suuhunsa.

 93. hesuke Says:

  Aloitin maanantaina ja ihan pilkun tarkasti olen noudattanu ja lihaa olen syönyt reilusti sillä painoakin on reilusti eka 5 päivää kohta takana ja paino on pudonnut 3,8 kiloa. hiukan isompaa pudotusta toivoin mutta on tuokin melko mukava kun yleensä tuo määrä lähtee 2 viikossa. tavoite on 8 kiloa ja toivottavasti lähtee myös

 94. hesuke Says:

  Nyt alkaa olla dietti loppusuorall kun en jatka sitä tämän päivän jälkeen sillä on iso vuosijuhla huomenna töissä. pilkun tarkasti noudatin diettiä ja vaaka näytti 10 päivä jälkeen – 8.2 kiloa. Upea määrä ja viinkonlopun jälkeen alkaa nutraus siihen asti että pääsen alle 100 kiloon. tsemppia kaikille kokeilijoille

 95. gloria Says:

  6. pv menossa ja painoa tippunut 2,6 kg. jiihhaa! 3.pvnä hiukka pinna kireellä ja vähän neljäntenäkin :) eilen ja tänään vähän heikottanut ja päänsärky mitä oli toisena päivän on onneksi lakannut. Olen noudattanut dieettiä kirjaimellisesti ja huomannut kanssa että miten vähällä sitä tulee toimeen. Tietty helpottanut aina ajatus, että huomenna saa taas syödä enemmän ja samaa ruokalajia ei onneksi peräkkäisinä päivinä. Liha alkanut tökkiä ja varsinkin naudanliha mitä en yleensäkään syö ja se vetikin ekana päivänä täysin kanttu vein ja nukuin kaksi tuntia ruoan jälkeen. Housut alkanut roikkuu eli jenkkikset pienentynyt ja masukin. Tästä on hyvä jatkaa. Kahvin liiallinen vähäisyys potuttaa ja maitoutuotteita kaipaan yli kaiken. Muuten ihan ookoo ja parempi kuin kaalisoppadieetti, tässä tulee tulosta! ja tätä kivempi noudattaa kun SAA SYÖDÄ! :D lisäksi hyvä kikka toi kun ohjeessa on, että syötävä vähintään eikä se että saat syödä vain tietyn verran..mii laik.

 96. gloria Says:

  7 pv meni ok mutta sitten alkoi todella tökkiä. 8. pv eli ma:na ei mennyt pinaatti, salaatti eikä liha enää alas ja alko yököttää pelkkä ajatuskin. Olokin oli koko päivän tosi heikko. Veden juominenkaan ei auttanut.. Oli pakko lopettaa koko dieetti. Pääsin kuitenkin tavoitteeseeni: paino putosi 3,5 kg!
  Ilta menikin nautinnollisesti jogurttia syöden. Pikkuhiljaa palailen normaaliin ja tämän viikon ruokalistalla onkin tummaa leipää, jogurttia, rahkaa, raejuustoa, maitokahvia! Porkkanaraaste ainoa mitä noista enää maistuu. Lihatiskit kierrän kyllä jonkin aikaa kaukaa. Ollut pakko saada nopeasti kuitua niin oon nyt vetänyt kaurajuomaa ja kaurapuuroa ja ne on helpottanut myös vatsan toimintaa. tsemppii vaan kaikille aloittaneille :) kropalle aika rankka kokemus mutta tehokas. Ensi kerralla jos ja kun tämän vielä teen niin iso EI punaiselle lihalle, vaihdan sen suosista kanaan ja kalaan.

 97. Kurmutin Says:

  Kävin itse tämän dieetin läpi kaksi vuotta sitten, jolloin painosta lähti 8,5kg.

  Peruskuntoni on hyvä ja harrastan aktiivisesti lihastreeniä, mutta mieltymykseni keskikaljaan ja iltasyöpöttelyyn on syy keskivartalon pöhöttyneisyyteen. Olen kolmekymppinen mies. Pituutta meikäläiseltä löytyy 186 senttiä.

  Menossa on nyt toinen päivä ja aamupaino on 88,2kg Nälkä ei ole ollut, mutta dieetissäi on kaksi asiaa jotka jättäisin mieluummin kokonaan pois kuin söisin ollenkaan. Keitetty pinaatti on koostumukseltaan aivan kauheaa ja maistuu lähinnä levälle, toinen on sokeroitu kahvi. Normaalisti juon kahvini mustana ja ilman makeutusta, joten seuraavat pari viikkoa aamuni ovat pilalla ;)

  Toivottavasti dieetti puree nytkin. Syynä painonpudotukseen on nuorena särkynyt polvi, joka oireilee vähemmän kun elopaino on inhimillisempi. Täytyy palata tänne vielä pariin otteeseen, kunhan dieetti etenee. Lykkyä kanssakärsijöille!

 98. Kurmutin Says:

  Päivä 7 alussa ja vaaka näyttää 86,5kg. Painoa on pudonnut odotettavasti edelliskertaa vähemmän, koska lihasta on kertynyt aavistuksen verran lisää.

  Olo on huikea! Ensimmäisen kahden päivän jälkeen olen ollut energisempi, jaksanut tehdä kevyttä treeniä ja nukkunut 8h yöunia heräämättä kertaakaan, toisin kuin normaalisti. Ainut miinuspuoli on santapaperilla hiottu suu, vettä saa meinaan juoda sen 4-5l päivässä.

  Enää viikko.

 99. Kurmutin Says:

  Päivä 12, samalla oman dieettini viimeinen päivä. Sattuneesta syystä joudun jättämään päivät 13 ja 14 pois. Lähtöpaino oli 90 kiloa pilkulleen ja tänä aamuna vaaka näytti alle tavoitteen. 84,7kg kielii mielestäni siitä, että dieetissä on jotain itua.

  Muutama ajatus dieettiä koskien. En suosittele sitä missään olosuhteissa sellaisille ihmisille, jotka harrastavat useita kertoja viikossa raskasta liikuntaa. Samaan kastiin menevät henkilöt, joilla ei ole mahdollista pitää säännöllisiä ruoka-aikoja. Yhdenkin aterian viivästyminen aiheutti ainakin omalla kohdalla päänsärkyä ja huimausta, energiatason tipahtaessa huomattavasti.

  Vaikka dieetti menikin hyvin, eikä se ollut itse asiassa kovinkaan raskas noita satunnaisia heikotuksia lukuunottamatta, aion jättää sen viimeiseksi. Jatkotoimenpiteinä lopetan iltasyöpöttelyn ja tissuttelun. Jo yksin noilla eväillä luulisi painon pysyvän hanskassa. Samalla tuli haettua salikortti.

  Kenelle sitten suosittelisin? Jos olet aloittamassa elämänmuutosta ja tarvitset kiritystä alkuun, on tämä dieetti aivan ehdottoman hyvä motivaattori. Noin 200-300g päivätahti painonpudotuksessa on raju, mutta samalla motivoiva muutos.

 100. Timo Says:

  Olen kokeillut sairaaladiettiä aikaisemminkin ja tulos on ollut hyvä….-8kg…ilman liikuntaa.
  Nyt jälleen sairaaladietillä lisänä 2-3 tuntia liikuntaa päivässä….salia ja lenkkiä.
  Tavoitteena jäälleen se -8kg.
  Kolme päivää takana ja painoa pudonnut -3,2kg.
  Pitää muistaa kuitenkin, että ensin poistuu valtava määrä nesteitä. Ilo on tosin huomata muutaman päivän jälkeen, kun jenkkakahvat vyötäröltä alkavat sulaa ja vanhat farkut mahtuvat jalkaan, tai pukupaidan napit saa kiinni :)
  Tämä kuuri on tosi motivoiva ja innostava, kun painonpudotus tapahtuu nopeasti ja ruoat ovat kuitenkin maistuvia ja vaihtelevia.
  Tämän jälkeen on suht helppo jatkaa kevyemmällä ruokavaliolla eteenpäin.
  Tuo liikunta kuurin aikana on aika rankaa, koska elimistössä ei ole nopeasti saatavia hiilareita.
  Pitää keskittyä pitkiin suorituksiin matalalla sykkeellä, mikä tosin muutenkin on oikea tapa polttaa rasvaa.

 101. Timo Says:

  Seitsemäs päivä menossa ja kiloja kadonnut 5, eli tavoitevauhdissa ollaan. Tästä eteenpäin pudotus onkin sitten maltillisempaa, kun ylimääräiset nesteet on poistuneet ja nyt alkaa rasvanpoltto.
  Tulos näkyy ja tuntuu jokapuolella. Odotin, että kuntoilu olisi ollut raskaampaa, mutta olen suoriutunut siitäkin hyvin.

 102. pikkupullukka Says:

  En oo koskaan aikaisemmin kokeillut mitään “ihmedieettejä”, päätin tätä kokeilla. En oo varma mitä tulee tapahtumaan, mut kokeillaan! :) Lähtömitat 162 cm / 67 kg. Pois haluaisin sellaiset 4 kiloa niin olisin tyytyväinen. :)

 103. Maija Says:

  Haluaisin kysyä tästä sairaaladieetistä: ohjeessa sanotaan ettei mitään aineosia saa vaihtaa. Ensimmäinen pulma tuleekin heti ensimmäisellä aamiaisella, jossa pitää juoda mustaa kahvia. En juo kahvia laisinkaan, en pysty juomaan sitä kun maistuu niin pahalle. Juon vihreää teetä, mustaa teetäkään en juo. Onko mahdollista vaihtaa kahvi vihreään teehen? Kuka osaisi neuvoa?

 104. Zip Says:

  Hei, mitä luulette onko sairaaladieetti kuinka riskialtis nuorelle n.19 vuotiaalle miehelle, ajattelen yrittää tätä diettiä koska tuntuu että painoni vain nousee vaikka liikunta ja syöntijutut pitäisivät nykyään olla kohdillaan. Lähtömitat 176cm/115kg joten todella iso määrä näin nuorelle. Tavoitteena terveellisempi elämä ja tammikuuhun mennessä .25 kg tiputus ja armeijassa puristamaan lisää kiloja pois ja tottakai kuntoa parantamaan jota kylläkin olen tehnyt jo puolivuotta mutta mitään ei ole juuri tapahtunut vaikka olenkin noudattanu lääkärien antamia ohjeita… toivottavasti tämä antaisi suuntia tulevaisuudessa siihen parempaan elämänlaatuun :)

 105. Omenankukka Says:

  Neljän päivän jälkeen -5,4kg. Nyt tulee perjantaina kaksi viikkoa täyteen, jonkä jälkeen meinaan jatkaa dieettiä, kunnes vielä 20kg pois. Miksei vois jatkaa, jos dieetti ei tuo huonoa oloa, vaan päinvastoin, Vatsalaukkukin on oienetynyt sen verran, ettei nälkä tule kovin usein. Alkoholia käytän viikonloppuisin, Kirkasta sitruunavedellä, ja toimii!

 106. Ahosen Antti Says:

  Suosittelen kyllä dieettiä, kunhan vissyä muistaa juoda ainakin 2-3 pulloa (väh. 3 l – 4,5 l).

  Mä olen käyttänyt vähän erilaista versiota jota en ole löytänyt sellaisenaan netistä. Tippuu paino about 7-10 kg suhteellisen helposti.

  Mun vuosia sitten saama ohje, joka mielestäni ylhäällä olevaa parempi:

  - oikeaa vissyvettä joka päivä vähintään 2-3 ploa (väh. 3-4,5 litraa)

  - ei pisaraakaan alkoholia koko aikana eikä 24 tuntiin dieetin päätyttyä

  1 pv

  AAMIAINEN: mustaa kahvia ilman sokeria

  PÄIVÄLLINEN: 2 keitettyä munaa, keitettyä pinaattia NIIN PALJON KUIN HALUAT

  ILLALLINEN: 2-3 isoa grillipihviä, vihreää salaattia ja kaikenlaisia hedelmiä (paitsi ei banaania) NIIN PALJON KUIN HALUAT

  2 pv

  AAMIAINEN: mustaa sokeritonta kahvia, 1 iso sämpylä/pala leipää

  PÄIVÄLLINEN: 1 iso pihvi, vihreää salaattia ja hedelmiä paitsi ei banaania NIIN PALJON KUIN HALUAT

  ILLALLINEN: keitettyä kinkkua (tai kalkkunaa) NIIN PALJON KUIN HALUAT

  3 pv

  AAMIAINEN: mustaa sokeritonta kahvia, 1 iso sämpylä/pala leipää

  PÄIVÄLLINEN: 2 keitettyä munaa, salaattia NIIN PALJON KUIN HALUAT, tomaattia NIIN PALJON KUIN HALUAT

  ILLALLINEN: keitettyä kinkkua (tai kalkkunaa) NIIN PALJON KUIN HALUAT

  4 pv

  AAMIAINEN: mustaa sokeritonta kahvia, 1 iso sämpylä/pala leipää

  PÄIVÄLLINEN: 1 keitetty muna, NIIN PALJON KUIN HALUAT porkkanoita raakana tai keitettynä, NIIN PALJON KUIN HALUAT emmental-juustoa

  ILLALLINEN: NIIN PALJON KUIN HALUAT hedelmiä ja NIIN PALJON KUIN HALUAT rasvatonta luonnonjogurttia

  5 pv

  AAMIAINEN: NIIN PALJON KUIN HALUAT porkkanoita sitruunamehun kera ja mustaa kahvia ilman sokeria

  PÄIVÄLLINEN: NIIN PALJON KUIN HALUAT höyrytettyä kalaa ja NIIN PALJON KUIN HALUAT tomaattia

  ILLALLINEN: 1 pihvi, NIIN PALJON KUIN HALUAT vihreää salaattia

  6 pv

  AAMIAINEN: mustaa sokeritonta kahvia, 1 iso sämpylä/pala vaaleaa leipää

  PÄIVÄLLINEN: grillattua broileria (ilman nahkaa) NIIN PALJON KUIN HALUAT

  ILLALLINEN: 2 keitettyä munaa ja porkkanoita NIIN PALJON KUIN HALUAT

  7 pv

  AAMIAINEN: teetä+sitruunamahua, ei sokeria

  PÄIVÄLLINEN: 1 grillipihvi, hedelmiä (ei banaania) NIIN PALJON KUIN HALUAT

  ILLALLINEN: vapaasti mitä ikinä haluat!

  8. pv (seur. viikon 1. pvä)

  dieetti alkaa alusta taas viikoksi, sen jälkeen tavallinen ruokailu.

  …JA PAINO PUTOAA!

  Mutta netistä löytyy myös tällainen 14 päivän, joka on lähellä itse aikanaan paperilla saamaani ohjetta:

  1 pv

  AAMIAINEN: kahvia ilman sokeria
  PÄIVÄLLINEN: 2 keitettyä munaa, vähän suol. pinaattia (tai tuoretta kurkkua)
  ILALLINEN: 1 iso grillipihvi (ei koko aikana sianlihaa), vihreää salaattia ja kaikenlaisia hedelmiä (kuinka paljon tahansa)

  2 pv

  AAMIAINEN: musta sokeriton kahvi, 1 iso sämpylä
  PÄIVÄLLINEN: 1 iso pihvi, vihreää salaattia ja kaiken sortin hedelmiä
  ILLALLINEN: keitettyä kinkkua (tai kalkkunaa)

  3 pv

  AAMIAINEN: musta sokeriton kahvi, 1 iso sämpylä
  PÄIVÄLLINEN: 2 keitettyä munaa, salaattia, tomaattia
  ILLALLINEN: keitettyä kinkkua

  4 pv

  AAMIAINEN: musta sokeriton kahvi, 1 sämpylä
  PÄIVÄLLINEN: 1 keitetty muna, porkkanoita raakana tai keitettynä, juustoa (esim. emmental)
  ILLALLINEN: hedelmiä, luonnon jogurttia (0,5l)

  5 pv

  AAMIAINEN: porkkanoita sitruunamehun kera ja mustaa kahvia
  PÄIVÄLLINEN: höyrytettyä kalaa ja tomaattia
  ILLALLINEN: 1 pihvi, vihreää salaattia

  6 pv

  AAMIAINEN: musta sokeriton kahvi, 1 sämpylä
  PÄIVÄLLINEN: grillattua broileria (ilman nahkaa)
  ILLALLINEN: 2 keitettyä munaa ja porkkanoita

  7 pv

  AAMIAINEN: tee+sitruunamahua, ei sokeria
  PÄIVÄLLINEN: 1 grillipihvi, hedelmiä
  ILLALLINEN: vapaasti mitä ikinä haluat

  8 pv

  dieetti alkaa alusta taas viikoksi, sen jälkeen tavallinen ruokailu.

 107. Jemppuli Says:

  Alotin kans tuon sairaaladieetin 30.6 ja nyt siis 3. päivän loppumetrit.. Ei ainakaan vielä mitään vaikeuksia ollut, ruoka on ollut jees, ja näläntunne on pysynyt poissa veden juonnin ansiosta. Lähtöpainoni oli maanantai aamuna 80,2 ja tähän mennessä kiloja lähtenyt -3,5kg. Mutta en silti vielä hypi ilosta, koska tiedän että painonpudotus pysähtyy jos rupean liikoja toivomaan. Päivä kerrallaan eteenpäin ja katsotaan miten käy. Tavoitteeksi laitoin kyllä itselleni n. 70-72 kiloa, eli pitäisi olla mahdollista dieetin avulla, mutta koskaan ei voi tietää :-) Tsempillä mennään päivä kerrallaan!

 108. mallitauluun Says:

  Olin viimeks tokal päiväl ja laihtunut 4kg säikähdin tietenkin ja lopetin nyt en oo seurannu dieettii kunnolla ja tippunu about 1kg kolmes päiväs…

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.