mainos

Painonpudotus – Painonpudotus vinkkejä

Painonpudotus on monen liikalihavan tai hieman ylipainoisen ihmisen toiveissa. Jo viiden prosentin painonpudotus auttaa ylipainoisia ihmisiä ja parantaa heidän terveyttään. Jos haluaa pudottaa painoaan terveellisesti, niin kannattaa noudattaa seuraavia painonpudotus vinkkejä.

Vinkkejä painonpudotukseen

-          Kuluta enemmän kuin syöt! Jos joka päivä on noin 500 kilokalorin energiavaje, niin silloin laihtuu puoli kiloa – kilon viikossa. Laske siis oma päivittäinen ravinnonsaantisi ja kun se on noin 1200 kcal, niin laihdut varmasti ja onnistut painonpudotustavoitteessasi.

-          Pidä ruokapäiväkirjaa eli kirjoita ylös kaikki mitä syöt. Näin ei tule syötyä turhuuksia. Monilla ihmisillä ruokapäiväkirjan pitäminen on auttanut painonpudotukseen.

-          Ruokaile säännöllisesti! Nauti aamiainen joka aamu ja sen lisäksi ainakin neljä muuta ateriaa. Jos ateriaväli pääsee liian suureksi, niin nälkä voi kasvaa liikaa ja silloin tulee syötyä mitä sattuu.

-          Juo paljon vettä! Vesi lisää kylläisyyden tunnetta ja takaa sen, ettet vahingossa sekoita janoa nälkään.

-          Syö vähärasvaisia ja proteiinipitoisia ruokia! Kannattaa syödä paljon hedelmiä, kasviksia, kalaa, rasvattomia maitotaloustuotteita sekä rasvattomia lihatuotteita. Painonpudottajakin voi syödä vatsansa täyteen, kun katsoo, että mitä syö.

-          Vältä turhia hiilihydraatteja ja rasvoja! Eineksissä esimerkiksi on runsaasti piilokaloreja, samoin kuin muissakin pitkälle jalostetuissa tuotteissa.

-          Vältä liikaa suolaa! Suola sitoo elimistöön nesteitä ja jo suolan vähentäminen sekä runsas vedenjuonti pudottaa painoa laihdutuksen alussa muutaman kilon.

-          Liiku paljon! Aloita uusi harrastus ja ota kaikki hyöty irti hyötyliikunnasta. Kävele portaat hissin käytön sijaan! Pyöräile ja lenkkeile! Näin painonpudotus nopeutuu.

-          Älä pidä kotona ruokaa esillä! Jos ruokaa tai herkkuja on esillä, niin niitä tekee enemmän mieli, kun silloin kun ne ovat kaapissa. Hedelmiä saa olla esillä ja niitä voi syödä silloin kun haluaa. Hedelmät ovat painonpudottajan herkkuja!

-          Kun tekee mieli napostella, niin keksi jotain muuta mukavaa puuhaa! Napostelunhimo menee usein yhtä nopeasti ohi kuin se tulikin.

-          Aseta realistinen tavoite painonpudotukseesi. Aseta painonpudotuksellesi myös välitavoitteet ja palkitse itsesi kun olet päässyt niihin! Palkinto voisi olla jotain muuta kun ruokaa J

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.