mainos

Omega-3 rasvahapot

Omega-3 rasvahapot ovat elintärkeitä ihmisen elimistölle. Maailman terveysjärjestö sekä Amerikan sydänjärjestö suosittelevat, että jokainen ihminen pitäisi huolta siitä, että hän saa varmasti tarpeeksi näitä tärkeitä rasvahappoja. Omega-3 rasvahappoja on nimittäin tutkittu paljon ja on huomattu, että niiden terveysvaikutukset ovat todella suuret. Esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä Omega-3 rasvahappojen merkitys on valtava. Omega-3 rasvahapot ovat valitettavasti sellaisia rasvahappoja, joita ihmisen keho ei pysty itse tuottamaan. Vastuu siitä, että ihminen saa tarpeeksi Omega-3 rasvahappoja on vain hänellä itsellään.

Omega-3 rasvahappojen tehtävät elimistössä

Omega-3 rasvahapoilla on ihmisen elimistössä monia tehtäviä. Ne toimivat tärkeinä solukalvojen komponentteina ja ylläpitävät ihmisen solujen toimintaa. Aivojen toiminnassa omega-3 rasvahapoilla on merkittävä osuus, ne vaikuttavat muun muassa suoraan aivojen geenitoimintaan.

Omega-3 hyödyt erilaisiin sairauksiin

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että Omega-3 rasvahapoilla olisi suora yhteys Alzheimerin tautiin ja dementiaan. Omega-3 rasvahapot näyttävät vaikuttavan myös mielialaan ja niiden on tutkittu auttavan masennuksesta tai liiallisesta aggressiivisuudesta kärsiviä ihmisiä. Myös aknepotilaat ovat saaneet apua siitä, että heidän rasvahappotasapainonsa on kunnossa. Kun lapsi saa tarpeeksi omega-3 rasvahappoja, niin hänen keskittymiskykynsä ja tarkkaavaisuutensa parantuu, jolla puolestaan on suora yhteys lukemaan ja kirjoittamaan oppimiseen sekä koulumenestykseen. Jos joutuu olemaan paljon auringonvalossa, niin omega-3:t suojaavat ihoa sisältäpäin ja sitä kautta ihosyövän riski vähenee oleellisesti. Omega-3 vaikutusta näköön on tutkittu myös paljon ja on selvinnyt, että runsaasti omega-3 rasvahappoja saavien ihmisten ikääntymiseen liittyvä verkkokalvojen rappeutuminen on vähäisempää kuin niillä, jotka eivät saa tarpeeksi näitä rasvahappoja.

Tyypillisiä omega-3 rasvahappojen puutosoireita:

  • heikentynyt näkö
  • erilaiset iho-oireet
  • hermostolliset oireet

Omega-3 päivittäinen tarve

Yleisen käsityksen mukaan ihminen saisi päivittäisen omega-3 rasvahappotarpeensa tyydytetyksi siitä, että hän syö päivässä 150 grammaa kalaa. Sitä ei usein tiedetä, että tämän kalamäärän tulisi olla hyvälaatuista lohta. Esimerkiksi turskassa, kuhassa ja kampelassa on vain 10 % lohen rasvahapoista, joten niitä täytyisi syödä 1,5 kiloa päivässä. Omega-3 rasvahapot ovat arkoja kuumuudelle, joten kun lohta valmistaa ruoaksi esimerkiksi paistamalla, niin suurin osa omega-3:sta katoaa taivaan tuuliin. Lisäksi Suomen sisävesien kalat sisältävät paljon elohopeaa, joten niitä ei voi syödä tarpeeksi.

Omega-3 lisäravinteet

Jotta ihminen varmistaisi päivittäisen omega-3 rasvahappotarpeensa tyydyttymisen, niin hänen kannattaa ilman muuta käyttää omega-3 lisäravinnekapseleita. Tämä on ainut tapa, jolla varmistaa saavansa kaikki omega-3 rasvahappojen elimistölle tarjoamat hyödyt ja voi olla varma siitä, että tekee kaiken voitavansa oman terveytensä eteen.

Tilaa tästä edullisesti ja vaivattomasti päivittäiset Omega-3 lisäravinteesi!

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.