mainos

Muutu optimistiksi – optimistinen ajattelu

Optimistiksi ei voi ryhtyä aivan päivässä, mutta päivässäkin pystyy ottamaan askelia optimismin suuntaan. Kielteiset ajatukset on mahdollista kääntää positiivisiksi, se vaatii vain hieman harjoitusta. Optimistin on helpompi elää kuin pessimistin ja liika synkistely on myös aivan turhaa ja aikaa vievää. Yritä muuttaa ajatusmallejasi positiivisempaan suuntaan tietoisesti, mutta älä pety jos synkät ajatukset palaavat välillä takaisin. Kun aikaa kuluu, niin synkistely hiipuu hiipumistaan ja muutut pikku hiljaa optimistiksi.

Aivan ensimmäisenä kannattaa keskittyä myönteisiin tapahtumiin. Itselleen voi vaikka ostaa kauniin muistikirjan ja merkata siihen päivän päätteeksi päivän kivoimman hetken.

Oman vartalon tarkkailemisen ja haukkumisen voi unohtaa saman tien. Kannattaa mieluummin miettiä, että mitä kaikkea on oman vartalonsa turvin voinut tänään tehdä. Vartalossa on sydän, joka lyö ja joka on auttanut elämään tämän päivän. Vartalossa on myös lihaksia ja aivot, jotka ajattelevat. Vartalo on hyödyllinen ja sinulle tärkeä asia, joka tekee vuoksesi monia asioita.

Luonnossa liikkuminen auttaa positiivisessa ajattelussa. Luonnolla on sellainen kumma voima, että se auttaa ihmistä jaksamaan. Jos pystyy liikkumaan luonnossa puolisen tuntia päivässä, niin pysyy varmasti optimistisempana kuin silloin, jos löhöilee vain kotona. Jos on mahdollista ulkoilla aamupäivällä, jolloin valo on voimakkaimmillaan, niin sillä on kaikkein piristävin vaikutus.

Kunnollinen hengitys on myös tärkeää. Aseta kielen pää etuhampaita vasten. Hengitä sitten nenän kautta sisään ja pidä suu samalla suljettuna neljään laskien. Pidätä sitten hengitystäsi laskien seitsemään ja puhalla sitten ilma ulos suun kautta laskien kahdeksaan. Tämä täytyy toistaa kahdeksan kertaa. Harjoitus kannattaa mahdollisuuksien mukaan tehdä aina kaksi kertaa päivässä. Harjoitus laskee stressitilaa, vaikuttaa parantavasti unen laatuun sekä laskee sykettä. Sillä on todella hyvät terveysvaikutukset.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.