mainos

Laihduttaminen – Laihdutus

Moni ihminen maailmassa kamppailee ylipainonsa kanssa. Heillä olisi halua laihduttaa, mutta arki vie mukanaan, eikä laihduttamiseen tunnuta jaksaa panostaa. Laihduttaminen on kuitenkin vain omasta itsestään kiinni. Jokaisen normaali ylipainoinen ihminen pystyy laihduttamaan liikakilonsa, jos vain haluaa. Kovaa työtä se vaatii, mutta sen pystyy kyllä tekemään, kun pysyy päätöksensä takana. Laihduttaja voi elää aivan normaalia elämää, kunhan muistaa kiinnittää huomiota siihen, että mitä suuhunsa laittaa. Liikuntaa on myös hyvä lisätä, sillä se tukee painonpudotusta. Joillekin ihmisille sopii yksin laihduttaminen ja toiset taas hyötyvät ryhmän tuesta. Kaiken a ja o on se, että syö vähemmän kuin kuluttaa. Oikotietä onneen ei ole, vaan kaikki painonpudotusmenetelmät vaativat aikaa ja paneutumista asiaan. Jotkut laihdutusvalmisteet voivat auttaa ylipainoisia ihmisiä, mutta ne eivät ole pysyvä ratkaisu. Laihdutusvalmisteiden käytön lopettamisen jälkeen ei voi palata entisiin ruokailutottumuksiin, tai kilot tulevat pian takaisin korkojen kanssa. Laihdutusvalmisteilla voi päästä hyvän laihduttamisen alkuun, mutta sen jälkeen täytyy ruokailutapojaan muuttaa terveellisemmiksi. Laihduttaminen siis on periaatteessa hyvinkin helppoa!

Laihduttamiseen voi olla monia syitä. Terveydelliset syyt ovat kaikkein tärkeimpiä laihduttamisen aloittamisen syitä. Jo 5 % painon pudottaminen parantaa terveyttä merkittävästi. Siis pienikin muutos auttaa. Monilla ihmisillä jo pienikin painonpudotus lisää elämäniloa ja mahdollisista pitkäaikaisista lääkityksistä voidaan päästä kokonaan eroon. Toiset tärkeät syyt ovat ulkonäöllisiä syitä. Omaan itseen ei olla tyytyväisiä, vaan halutaan olla normaalipainoisia. Ylipainoiset ihmiset saattavat kokea, että he ovat rumia ja heistä ei pidetä lihavina ja oma peilikuvakin on raskasta katsottavaa. Kaupoista ei myöskään löydy helposti vaatteita, jos on kovin lihava ja muodissa on vaikeaa pysyä mukana.

Kun aloittaa laihduttamisen, niin ensimmäinen asia, joka tulee tehdä, on päätös. Päätös kannattaa tehdä kirjallisena ja laittaa se mahdollisimman näkyvälle paikalle itseään muistuttamaan. Jääkaapin ovi saattaa olla hyvä paikka; kirjallinen sitoumus yhdessä oman valokuvan kanssa on toiminut monilla. Jos siitäkin huolimatta joskus sortuu rikkomaan päätöksensä, niin se ei haittaa. Erehdykset kuuluvat elämään ja siitä kuuluu vain jatkaa eteenpäin. Yksi sortuminen ei maailmaa kaada ja siitä on mahdollista palata takaisin laihduttajan tielle. Useat aloittavat laihduttamisen, sitten he sortuvat syömään liikaa ja siitä masentuneena lopettavat laihduttamisen. Näin ei saa kuitenkaan tehdä. Vahingot kasvattavat ja niistä voi ottaa oppia.

Kun päätös laihduttamisesta on tehty, niin voi alkaa tutkailla erilaisia laihduttamistapoja. Jos on kovasti ylipainoinen, niin lääkäri voi määrätä laihdutuslääkettä. Jos ylipainoa ei ole niin paljoa, niin kannattaa vertailla markkinoilla olevia laihdutusvalmisteita ja miettiä, että mitkä niistä sopisivat itselle parhaiten. Nykyään myynnissä on monia valmisteita, joiden tehokkuus on todistettu ja ne antavat käyttäjälleen takuun toimivuudestaan. Laihdutusvalmisteet eivät kuitenkaan tarjoa suoraa menestystä normaalipainoon, vaan niitäkin käyttäessä tulee miettiä, että mitä muuta suuhunsa laittaa. Parhaimmat tulokset pystyy saamaan silloin, kun yhdistää valmisteen tehot terveelliseen ja vähäkaloriseen ruokavalioon. Lisäksi on hyvä aloittaa liikunta vaikka aluksi vain kävelylenkkejä tekemällä. Jos on kovin sitoutunut, niin personal trainerin palkkaaminen on varmasti hyödyllistä. Hän tekee jokaisen omalle kunnolle sopivan kunto-ohjelman ja valvoo sen toteutumista. Kuntosalijäseneksi liittyminen potkii myös monia kuntoilemaan useita kertoja viikossa. Jotkut ihmiset haluavat vertaistukea laihduttamiseen ja tällöin kannattaa liittyä johonkin painonpudotusryhmään.

Jos haluat hyviä apuja laihduttamiseen ja painonhallintaan, kannattaa lukea meidän tarjoamia ilmaisia laihdutusvinkkejä, jolla pääset hyvin alkuun omassa laihdutusprojektissasi.

kuva: Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.