mainos

Laihduttajan ruoka

Kun syö vähemmän kuin kuluttaa, niin laihtuu. Sopiva painonpudotus vauhti on puoli kiloa viikossa. Jos laihtuu sitä nopeammin, niin on vaarana, että laihdutetut kilot tulevat takaisin. Kun haluaa laihtua noin puoli kiloa per viikko, niin täytyy joka päivä olla energiavajausta 500 – 1000 kilokaloria. Kaikkein nopeinta, mutta silti turvallista painonpudotusta haluavat naiset, voivat pitää 1200 kilokalorin päivittäistä rajaa tavoiteltavana. Miehillä tuo sama luku on 1500 kcal. Tällöin laihtuminen on maksimaalista, mutta silti tarpeelliset ravintoaineet antavaa.

Lautasmalli on hyvä ottaa avuksi painonpudotuksessa. Lautasesta puolet täytetään kasviksilla ja toinen puoli lämpimällä ruoalla. Rasvaa tulee syödä minimissään kaksi teelusikallista per päivä, muuten keho kärsii. Pienen rasvatilkan syöminen auttaa painon putoamiseen. Samalla tulee tarkkailla myös rasvan laatua, hyvälaatuista rasvaa tulee suosia ja huonolaatuista välttää. Lisäravinteitakin kannattaa syödä, jotta takaa varmasti kaikkien ravintoaineiden saannin.

Vältä seuraavia ruoka-aineita laihduttaessasi:

-          einekset ja pikaruoat, sillä ne sisältävät yllättävän paljon rasvaa ja hiilihydraatteja

-          makeisia, pullia, kakkuja, keksejä ja leivonnaisia

-          alkoholia, koska se vääristää kehon nälkäviestejä

-          limut, mehut

-          liika suola, sillä se sitoo nesteitä elimistöön

Suosi seuraavia ruoka-aineita laihduttaessasi:

-          kasvikset, vihannekset ja hedelmät, niitä voit syödä aina niin paljon kuin haluat. Pieni poikkeus on banaani, jossa on poikkeuksellisen paljon kaloreja

-          kuitupitoiset tuotteet, jotka täyttävät vatsan ilman turhia kaloreja, esimerkiksi ruisleipä, kaurapuuro, leseet ym.

-          vähärasvaiset kalat, muun muassa seiti, turska, tonnikala, hauki, siika

-          vähärasvainen liha ilman marinadia ja ilman rasvaa kypsennettynä

-          vesi ruokajuomana

-          täysjyväpasta, täysjyväriisi

Kannattaa syödä monipuolisesti, jotta saa varmasti kaikki ravintoaineet, jota oma keho tarvitsee. Kannattaa syödä myös tarpeeksi usein, jottei näläntunne kasva liian suureksi.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.