mainos

Itsehoitokonstit immuunipuolustusjärjestelmänsä parantamiseen

Miten omaa immuunipuolustusjärjestelmäänsä voi parantaa? Vanhin konsti, jonka lähes jokainen tietää, on että yksi viinilasillinen päivässä pitää ihmisen terveenä. Pitääkö tämä paikkansa? Onko viinitilkan juominen lähes päivittäin syynä siihen, että miksi etelä-Euroopan ihmiset ovat terveempiä kuin me suomalaiset?

Kaakao pitää terveenä, mutta alkoholiannos ei

Jos haluaa vahvistaa omaa immuunipuolustusjärjestelmäänsä, niin kannattaa hörpätä tilkkanen kaakaota päivässä. Espanjassa on tutkittu, että kaakao torjuu tulehduksia, joten siitä saa suojaa sydän- ja verisuonitauteja vastaan. Heidän tutkimuksessaan tehtiin testi, että 42 ihmistä joi päivittäin joko pelkkää maitoa tai sitten maitoa, johon oli sekoitettu 40 grammaa kaakaojauhetta. Ennen koeaikaa ja heti sen jälkeen koehenkilöiltä mitattiin heidän immuunipuolustustaan. Kävi ilmi, että kaakaota nauttineiden koehenkilöiden immuunipuolustus on paremmassa kunnossa kuin pelkkää maitoa nauttineiden.

Uusimpien tutkimusten mukaan se väite, että kannattaa nauttia yksi annos alkoholia päivässä pysyäkseen terveenä, on väärä. Saman hyödyn voi saada siitä, että nauttii hedelmiä ja kasviksia ja elää sydänystävällisesti. Tutkimusten mukaan alkoholin haitat peittoavat sen tuomat hyödyt, koska alkoholin käytössä tulee paljon terveysriskejä kuten syöpäriski. Aikaisemmin puhutut alkoholin käytön hyödyt, joita on kerrottu tulevan punaviinistä ja tummasta oluesta, ovat perustuneet vain niiden antioksidantteihin, joita yhtä hyvin on saatavilla kasviksista ja hedelmistä.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.