mainos

Eroon selluliitista

Selluliitti on jokaisen naisen vihollinen. Se on muhkuraista ihoa, joka kerääntyy reisiin, pakaroihin sekä vatsaan. Selluliitti ei ole ainoastaan lihavien ihmisten ongelma, vaan sitä voi olla laihoillakin naisilla. Syy, jonka takia selluliitti on pääasiassa naisten ongelma, on se, että naisten iho on ohuempaa kuin miesten ja kehon koostumus on hieman erilainen.

Tilaa selluliittituotteet Hyvinvoinnin Tavaratalosta!

Jos haluaa vähentää selluliittia, niin täytyy elää terveellisesti sekä liikkua paljon. Jo kertynyttä selluliittiakin voi saada poistettua, toki se on hieman vaikeampaa kuin selluliitin ennaltaehkäisy. On olemassa monia omia keinoja, joita kannattaa kokeilla ja katsoa, että lähteekö selluliitti näillä keinoilla vähenemään. Näiden keinojen lisäksi kannattaa kokeilla kaupoista saatavia selluliittivoiteita, jotka saavat veren kiertämään paremmin selluliittialueilla. Useilla voiteilla ei ole todistettu olevan tieteellistä tehoa, mutta se tiedetään, että ihon rasvaaminen ja hierominen parantaa sen pintaverenkiertoa ja samalla vaikuttaa positiivisesti ihoon.

  1. Liiku säännöllisesti ja harrasta erityisesti aerobista liikuntaa. Ota liikunta osaksi arkipäiväistä elämääsi ja aloita vaikka jokin uusi harrastus. Olisi hyvä liikkua 3-4 kertaa viikossa minimissään 30 minuuttia kerrallaan.
  2. Lopeta myrkkyjen käyttäminen. Myrkkyjä elimistölle ovat alkoholi, kahvi sekä tupakka. Nämä kaikki tutkitusti huonontavat verenkiertoa, koska ne supistavat verisuonia. Ja kun verenkierto huonontuu, niin selluliittia alkaa kertyä.
  3. Juo paljon vettä. Kun juot, niin samalla nesteen kertyminen elimistöön vähenee.
  4. Syö kuituja, sillä ne auttavat ruoan sulatukseen ja pitävät vatsan kylläisenä kauan. Kuituja saa paljon muun muassa ruisleivästä, puurosta, täysjyvätuotteista, tummasta pastasta ja marjoista.
  5. Vältä huonoja rasvoja. Huonoa rasvaa on tyydyttynyt rasva, jota saa muun muassa makkaroista, eineksistä, voista, juustosta ja pikaruoasta. Huonot rasvat kohottavat veren kolesterolia ja hidastavat veren virtausta elimistössä. Tämä voi aiheuttaa selluliittia.
  6. Suolan käyttöä kannattaa vähentää. Suositeltu päivittäinen suolamäärä aikuisilla on noin vajaa teelusikallinen eli alle 5 grammaa. Jos käyttää liikaa suolaa, niin elimistöön kertyy nestettä ja sen takia elimistö turpoaa ja selluliitti saa hyvän kasvualustan.
  7. Syö palkokasveja. On tehty monia tutkimuksia, että palkokasvien syönti saattaa auttaa selluliitin ehkäisyssä. Palkokasveja ovat muun muassa herneet, pavut, idut sekä linssit.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.