mainos

Energiankulutus laihduttamisessa

Jokainen meistä kuluttaa energiaa hieman eri määrän päivässä. Tämän takia ei kannata suoraan noudattaa jotain tiettyä kalorirajaa laihduttaessaan, kaikkiin ohjeisiin tulee suhtautua suosituksina. Toisten täytyy syödä enemmän tai vähemmän kuin toisten. Energiankulutukseen vaikuttaa painon lisäksi lihasmassa ja se, että miten liikkuu. Toisilla esimerkiksi työ on liikkuvampaa kuin toisilla. Päivän energian kulutus on aivan erilainen istumatyöläisellä kuin liikkuvalla työläisellä. Jos haluaa selvittää oman energiankulutuksensa, niin kannattaa kirjata ylös esimerkiksi viikon ajan kaikki mitä syö. Sen jälkeen voi laskea kaikkien syötyjen ruokien kalorit ja siitä selviää, että mikä on päivän kulutus. Näin siis voi toimia silloin, kun oma paino on vakio.

Mikäli haluaa laihtua, on päivittäisen energiankulutuksen oltava suurempi kuin syödyistä ruoista saadut kalorit ovat. Jos mielii laihtua puoli kiloa viikossa, niin joka päivä täytyy syödä noin 500 kcal vähemmän kuin mitä on ennen syönyt. Terveyssuositukset sanovat, että maksimissaan saa jättää 1000 kcal vajeen per päivä, sillä muutoin saattaa jäädä ravintoainevajetta. Tätä noudattamalla laihtuu noin kilon viikossa, tietysti riippuen omasta yksilöllisestä energiankulutuksesta. Jos haluaa vielä enemmän kalorivajausta päivässä, niin kannattaa käyttää jotein laihdutusvalmistetta, esimerkiksi Nutrilettia, korvaamaan jokin päivän ateria. Tällä nimittäin varmistaa sen, että keho saa kaikki tarvittavat ravintoaineet.

On aina hyvä muistaa, että kilossa rasvaa on 9000 kilokaloria. Laihtuakseen kilon verran ei tarvitse kuitenkaan olla aivan 9000 kcal vajetta, vaan noin 7000 kcal vaje riittää, sillä rasvakudoksessa on myös vettä. Kun on päässyt omaan painotavoitteeseensa, niin päivittäistä energiamäärää voi pikkuhiljaa kasvattaa ja pyrkiä energiansaannissa ja energiankulutuksessa tasapainoon. Pienemmän energiamäärän tavoittelussa voi auttaa laihdutusvinkit, joiden avulla laihduttaminen voi olla helpompaa joka päiväisessä arjessa kiireen ja stressin keskellä.

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.