mainos

Atkinsin dieetti ohjeita – laihduta nopeasti

Atkinsin dieetti on ehkä maailman tunnetuin dieetti, jolla painoa pystytään pudottamaan hyvinkin nopeasti. Se on myös maailman kiistellyin dieetti, toiset puhuvat sen puolesta ja toiset ovat sitä vastaan. Sillä todennetusti pystyy laihduttamaan todella nopeasti, mutta jotkut tutkijat sanovat sen olevan jopa vaarallinen. Dieetin on kehittänyt yhdysvaltalainen Robert Atkins. Atkinsin dieetissä vältetään hiilihydraatteja, koska ne stimuloivat insuliinin eritystä ihmisen elimistössä. Sen sijaan syödään proteiineja ja rasvoja, koska ne lisäävät glukagonin eritystä, jolloin elimistöstä palaa rasvaa. Tämä dieetti perustuu siihen, että keho menee ketoosiin, mutta ei kuitenkaan säästöliekille.

Atkinsin Dieetti ohjeita

Atkinsin dieetti alkaa kahden viikon intensiividieetillä, induktiolla, jolloin syödään tarkasti ohjeiden mukaan ja paino putoaa noin kolme kiloa viikossa. Lihaa, kananmunia ja juustoja syödään paljon, mutta hiilihydraattipitoisia ruokia, kuten pastaa, leipää ja hedelmiä ei dieetti salli ollenkaan. Hiilihydraatteja ei saa syödä kuin max 20 g päivässä. Toinen vaihe on jatkuva painon pudottaminen, kolmas vaihe on hiilihydraattimäärän tasoittaminen ja neljäs on jatkuva painon kontrollointi. Dieettiä on helppo toteuttaa, sillä sallitus ruoka-aineet on erittäin tarkkaan määritelty. Monet ylipainoiset ovat saaneet laihdutettua tällä dieetillä, koska he pitävät rasvaisista ja proteiinipitoisista ruoista ja muissa dieeteissä nämä ainesosat ovat usein kokonaan kiellettyjä.

Monet ovat käyttäneet Atkinsin dieettiä muutaman extrakilon karistukseen, jossa se toimiikin hyvin. Pitkäaikaisen dieetin ylläpitäminen vaatii itsekuria, koska tämä dieetti ei salli minkäänlaista lipsumista sallituista ruoka-aineista. Atkinsin dieetin haittavaikutuksena on pahanhajuinen hengitys, joka tapahtuu elimistön ketoosin seurauksena. Huimaus ja päänsärky ovat myös tavallisia sivuoireita.

Jos Atkinsin dieetti tuntuu epäsopivalta sinulle painonpudotukseen, kannattaa katsoa myös laihdutusvinkkejä, jolla onnistuu myös pidempi aikainen laihdutus terveellisesti ilman mitään suurempia ohjeita ja sääntöjä.

One Response

  1. Zone dieetti | Laihdutus ja Terveys Says:

    […] Zone-dieetti on matala-hiilihydraatti ja korkea-proteiini dieetti, joka on vähän kuin Atkinsin dieetti lievempänä muotona. Ruokavalio perustuu siihen, että keho menee lievään ketoosiin. Zone sopii […]

Kirjoita oma kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.